Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 10 mei 2017 / 18:05 uur

Google analyseert ESF: Noren zoeken meest naar OG3NE

De uitslag van het Eurovisie Songfestival voorspellen aan de hand van zoekresultaten? Google doet het, en dat levert verrassende dingen op.

Noorwegen

Apart maar waar: de songfestivalact waar vanuit Noorwegen het meest op gezocht wordt, is onze eigen OG3NE. En andersom is dat dus precies hetzelfde: wij zoeken het meest op JOWST uit Noorwegen. Kunnen we rekenen op 12 punten uit het noorden?

21

Volgende de bookmakers haalt OG3NE zaterdag tijdens de finale met gemak de top 10, maar afgaande op de zoekresultaten van de verschillende Europese landen, worden we slechts 21ste met 30 punten.

2006

Het is alweer even geleden, maar de wereldwijd meest gegooglede songfestivalact sinds 2004 is de winnaar van 2006: de Finse shockrockband Lordi. Meer recent is het overigens de winnaar van vorig jaar: de Oekraïense Jamala.

12

Traditiegetrouw geeft Nederland altijd een flink aantal punten aan buurland België en dat zou ook dit jaar weer het geval zijn. We zouden zelfs 12 punten voor zangeres Blanche over hebben. Helaas is de liefde niet wederzijds: volgende de zoekresultaten zouden we zaterdag 8 punten van de Belgen ontvangen.

1974

Van alle winnaars ooit is er in 2017 het meest gezocht naar Jamala. Maar een verrassende tweede plaats is er voor de Zweedse groep ABBA, dat het liedjesfestijn in 1974 won met het nummer Waterloo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google analyseert ESF: Noren zoeken meest naar OG3NE
Sluiten