Metro
Metro Entertainment 2 mei 2017 / 08:30 uur

Emotionele Jimmy Kimmel vertelt over operatie zoon

Doorgaans heeft Jimmy Kimmel de lachers op zijn hand in zijn show. De presentator toonde zich maandag echter van zijn emotionele kant toen hij aan zijn publiek openbaarde dat zijn zoontje tien dagen na zijn geboorte een openhartoperatie moest ondergaan.

Zoontje heeft hartafwijking

„Het is een eng verhaal… maar het heeft wel een happy end”, zo begon hij zijn monoloog, die bijna een kwartier zou duren. Kimmel opende de show met het nieuws dat zijn vrouw Molly McNearny (39) op 21 april was bevallen van hun tweede kind, William ‘Billy’ Kimmel.

Daarna begint de 49-jarige komiek over de gezondheidsproblemen die Billy bleek te hebben. Direct begint zijn stem te kraken en moet hij vechten tegen de tranen: „Hij leek een normale, gezonde baby. Mijn vrouw lag te relaxen in bed, tot een hele oplettende zuster een ruis in zijn hart hoorde en zag dat hij er wat paars uitzag, wat niet gebruikelijk was.”

De artsen concludeerden dat Billy niet genoeg zuurstof kreeg. Dat kon of een probleem met de longen of een probleem met het hart betekenen. Nadat een probleem met de longen was uitgesloten, moest er een probleem met het hart zijn: „Ze ontdekten dat Billy was geboren met een hartaandoening”.

Riskante operatie

Wat volgde was een riskante openhartoperatie. Tijdens de show toonde Kimmel een foto waarop het ventje te zien is op de intensive care. Daarna volgt een foto van het ventje na de operatie, die succesvol verliep. Zes dagen na de operatie mocht Billy naar huis. Als hij ouder is volgt wel een volgende operatie.

De zoon van Jimmy Kimmel op de intensive care (links) en na de succesvolle operatie (rechts)

Kimmel nodigde maandag snowboarder Shaun White uit in zijn show. Hij werd namelijk met dezelfde hartafwijking geboren. Jaren later pakte hij goud op de Olympische Spelen.

De komiek bedankte een aantal mensen, waaronder de artsen die zijn zoon zo goed hadden geholpen. Verder riep hij op een donatie te doen aan het kinderziekenhuis waar zijn zoon is geopereerd, Cedars-Sinai in Los Angeles. Kimmel wordt de rest van de week vervangen als presentator.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Emotionele Jimmy Kimmel vertelt over operatie zoon
Sluiten