Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 12 mei 2017

Debuut Raymond van Barneveld in hiphop is geen grap

De Amsterdamse hiphopartiest Donnie – bekend van De Tuinslang – heeft zijn grote held Raymond van Barneveld gestrikt om een single met hem op te nemen. Het nummer ‘180 over de linkerbaan’ is vrijdag uitgebracht en staat ook op het nieuwe album van Donnie, dat begin juni uitkomt.

De track komt voort uit de bewondering die de 22-jarige Amsterdammer al sinds zijn kindertijd koestert voor de Haagse darter. „Toen Barney door de opkomst van Michael van Gerwen wat vergeten leek te worden, begon ik met het maken van memes van Van Barneveld, want ja, daar bereik je jongeren mee”, vertelt Donnie. Het werkte, want de plaatjes werden een hit op het Instagramaccount van de De Fenomeen, de bijnaam van Donnie.

Geen grap

Ook ‘Barney’ zag de plaatjes en kon het wel waarderen. „Raymond vond dat zelf ook leuk en wilde graag een nummer met me maken”, vertelt Donnie over de samenwerking met ‘Raya van Mattaveld’, zoals hij de darter zelf noemt. „Ik heb echt lang gewerkt aan de juiste beat, want het nummer moest vooral geen grap worden. Ook als mensen Raymond niet kennen als darter, moeten ze denken: lekker nummertje.”

Beluister de track hier:

Eerder maakte Donnie ook al een nummer met de darter, Mentaal, al was dat meer een ode aan Van Barneveld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Debuut Raymond van Barneveld in hiphop is geen grap
Sluiten