Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Entertainment 9 apr 2017 / 17:06 uur

Veel lof voor Grives die achter inbreker aanrent

Zelf achter een boef aanrennen als je merkt dat die van plan was bij je in te breken: het is iets wat weinig mensen doen. Actrice Imanuelle Grives, bekend van Wie is de Mol, Vechtershart en Alleen Maar Nette Mensen deed het wel. Het fragment uit RTL Late Night van vrijdag waarin ze over dat moment vertelt gaat viral en wordt door duizenden mensen leuk gevonden.

Imanuelle vertelde vrijdag in de uitzending van Humberto Tan dat ze op haar vrije dag geen zin had om de deur open te doen toen er werd aangebeld bij haar huis in Rotterdam. Omdat er zowel beneden als boven langere tijd werd aangebeld, kreeg de actrice argwaan en besloot ze uiteindelijk de deur open te smijten. Ze zag twee inbrekers, waarvan één direct de benen nam.

‘Wat doe je?!’

Dankzij haar training voor de serie Vechtershart rende Imanuelle instinctief achter de inbreker aan, in de hoop hem te kunnen aanhouden. „Ik schrok er zelf van. Achteraf was ik in shock. Ik dacht: wat doe je? Je rent achter iemand aan en je gaat kickboksen? Wat doe je?!”

De actrice kan op veel lof via social media rekenen. Uiteindelijk wisten de inbrekers beiden te ontkomen en sloot de politie de zaak.
Imanuelle is lang niet de enige BN’er die te maken heeft gehad met (gruwelijke) inbraken. Metro zet vijf andere slachtoffers voor je op een rijtje.

Fred van Leer

ANP

Stylist Fred van Leer was vorig jaar geschokt vanwege een ‘beestachtige’ inbraak in zijn huis in Rotterdam, terwijl hij aan het werk was in Eindhoven. Een speciale kamer in zijn huis voor al zijn kleding en accessoires werd door de inbrekers compleet overhoop gehaald. Volgens de berichtgeving werd er voor 60.000 euro aan waarde uit zijn huis gestolen. „Kleding, schoenen, sieraden, noem het maar op… Ik lijk Gerda Smit wel, maar alles is weg”, aldus Fred destijds tegen RTL Boulevard. De stylist logeerde een tijdje bij zijn goede vriendin Nicolette van Dam en liet zijn huis extra beveiligen met een alarmsysteem, camera’s, nieuwe sloten en een nieuwe deur. Voor zover bekend zijn de daders nooit gepakt.

Humberto Tan

ANP

In november 2015 kreeg Humberto Tan de schrik van zijn leven toen zijn dochter Isa (destijds 18) terug kwam van uitgaan, een inbreker bij hun huis betrapte en werd neergeslagen. Tan, die wakker werd van het kabaal, belde de politie en probeerde met hen de inbreker te vinden. Dat mislukte. Isa bleef achter met een hersenschudding. De politie ging op zoek naar de dader, maar – als we de berichtgeving volgen – zonder resultaat.

Paul de Leeuw

ANP

In oktober 2015 werd presentator Paul de Leeuw slachtoffer van een inbraak. De dieven bleken maar oog te hebben voor één ding: zijn Louis Vuitton rugzak. Dat was dan ook het enige dat de inbrekers meenamen. De inhoud van de rugzak werd – inclusief portemonnee – bij De Leeuw achtergelaten.

Mr. Probz

ANP

Niet alleen Paul de Leeuw, maar ook Mr. Probz werd dat weekend in 2015 slachtoffer van een inbraak. Er werden onder andere schoenen, horloges, een telefoon en een laptop gestolen. Het was een zware domper voor de zanger, want zijn compleet nieuwe album stond op de oude laptop, die volgens hem nog maar 400 euro waard zou zijn.

De zanger had dan ook een enorme beloning over voor de persoon die zijn laptop en telefoon terug kon brengen, namelijk 10.000 euro. De andere spullen konden hem letterlijk ‘gestolen’ worden. Probz kreeg zijn spullen helaas niet terug, maar hield wel een positieve gedachte vast na de inbraak, die hem naar eigen zeggen ‘wakker schudde’. „Het maakt niet uit wat er gebeurt, ik probeer er altijd iets positiefs van te maken. Als het allemaal te goed zou gaan, vertrouw ik het ook weer niet. Alles gebeurt met een reden", zei hij erover in RTL Late Night.

Ik weet niet wie er vanavond bij mij heeft ingebroken maar de laptop en telefoon moeten terug. De waarde van de laptop…

Gepostet von Mr. Probz am Freitag, 16. Oktober 2015

Gordon

ANP

Gordon werd zelfs meerdere keren slachtoffer van inbraak in zijn immense huis in Blaricum. Vier keer werd er ingebroken in het huis van de zanger en presentator, waar in 2005 zelfs voor 10.000 euro aan juwelen en horloges werd gejat.

Gordon probeert al jaren van het huis af te komen en zette zijn stulpje vorig jaar dan ook voor de zoveelste keer te koop voor ruim 2,8 miljoen euro. Niemand bleek echter bereid het bedrag te betalen: het huis werd weer uit de verkoop gehaald. Inbrekers die slechts een kijkje willen nemen in de prachtige villa konden dat overigens ook een tijdje compleet legaal doen. Goor zette, na het fiasco van de verkoop van zijn huis, de villa te huur via Airbnb voor het kleine prijsje van 950 euro per nacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Veel lof voor Grives die achter inbreker aanrent
Sluiten