Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 12 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Sue The Night: Je moet ons live meemaken

DWDD-huisband Sue The Night rond zangeres en liedjesschrijfster Suus de Groot (33) verovert Nederland. Woensdag verschijnt het nieuwe album Wanderland, vol prachtige electropop.

Wie of wat is Sue The Night?
Ik ben Sue The Night, maar Sue The Night zonder band is geen Sue The Night. Ik schrijf de songs, maar de gelaagdheid, de diepgang en de sound zou ik nooit alleen kunnen waarmaken. We zijn een band met mij aan het roer.

Wanderlust zou al eerder uitkomen, vanwaar de vertraging?
Het rommelde wat op de achtergrond. En ik was in gesprek met grote platenmaatschappijen, maar dat voelde niet goed. Die grote labels willen ook een vinger in de pap bij het maakproces, en dat wil ik niet. Ik ben gewend om alle touwtjes in handen te hebben. Ik weet goed wat ik wil, daar heb ik geen ondersteuning bij nodig.

Heb je dan niet te veel aan je hoofd om muziek te maken?
Daar heb ik zeker last van gehad. Niet dat het helemáál ten koste ging van mijn plezier, want ook uit het alles controleren haal ik plezier, maar er waren periodes waarin ik soms drie weken lang geen gitaar aanraakte. Terwijl dat toch is waar ik het voor doe. Inmiddels heb ik weer een manager en een label. Dus ik probeer het los te laten, haha.

Waarom moeten wij komende weken massaal naar een show van Sue The Night?
Omdat je ons live moet meemaken. Ik wil heel graag erkenning dat we een hele dikke liveband zijn. Ik zou graag een soort Nederlandse Arcade Fire worden. Sinds we de huisband zijn van DWDD, zeggen mensen soms: ‘o, jullie zijn die coverband van DWDD’. Eh, hallo, nee, dat is superleuk om te doen, maar dat doen we erbij! Het draait om onze eigen muziek.

Sue The Night presenteert Wanderland woensdagavond in Paradiso Noord. De komende weken speelt de band overal in het land. Kijk voor data op www.suethenight.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sue The Night: Je moet ons live meemaken
Sluiten