Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 20 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Mister and Mississippi: nieuwe plaat en nieuw geluid

Mister and Mississippi is terug met een nieuwe plaat, een nieuwe tour en een nieuw geluid. De band rond zangeres Maxime Barlag switchte voor derde album Mirage van folkpop naar een donkere electropopsound.

Het viertal, ooit ontstaan door een schoolproject op de Utrechtse Herman Brood Academie, werd vier jaar terug na de release van debuutsingle Northern Sky meteen gebombardeerd tot Serious Talent. Sindsdien werd het cv gevuld met vele uitverkochte clubshows in Nederland, twee 3FM-awards, een Edison en tours door Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Texas.

Haken en ogen

„Mirage is veel gelaagder dan onze vorige platen”, aldus gitarist Danny van Tiggele tijdens een kopje thee in een Amsterdams restaurant. „Er zitten haken en ogen aan”, vult gitarist Tom Broshuis, net binnen na een lange zoektocht naar een parkeerplek, hem aan. Van Tiggele: „In eerste instantie hadden we liedjes gemaakt in dezelfde stijl als ons vorige werk, maar dat beviel niet. We werden er niet blij van.

Nadat de nummers-oude-stijl in de prullenbak waren gesmeten, trok Broshuis zich terug in het huis van zijn moeder in de Achterhoek, waar hij ging werken aan stukken die de basis vormen van de nieuwe liedjes en sound. „Even weg van de hectiek van de Randstad. Overdag lekker bezig met nieuwe nummers en ’s avonds met vrienden een biertje drinken. Dat werkte goed”, vertelt hij.

Dat vond ook de rest van de band. Vervolgens ging het snel: Barlag en zanger/percussionist Samgar Jacobs bogen zich over teksten en zanglijnen, Simon Akkermans (Jungle By Night, Bombay) werd ingehuurd als producer en Mirage werd opgenomen in studio Kytopia van Kyteman in Utrecht. Van Tiggele: „Het nieuwe werk voelt echt héél goed.”

Kijk voor tourdata van Mister and Mississippi op misterandmississippi.nl/shows

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mister and Mississippi: nieuwe plaat en nieuw geluid
Sluiten