Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 25 apr 2017

Missandrei (GoT) speelt hacker in Fast & Furious 8

Nathalie Emmanuel is weinig thuis geweest de laatste tijd. Dat thuis is Londen. „Ik bedoel, mijn spullen staan daar, snap je?”, vertelt de Engelse actrice aan Metro World News. „Ik ben hier zelden. Maar theoretisch gezien woon ik in Londen.” Reizen vindt ze overigens prima. „Daar kan ik geen genoeg van krijgen op dit moment. Er komt een tijd dat het niet meer zoveel zal gebeuren als nu, je kunt er maar beter van genieten.”

Een korte samenvatting van de 28-jarige carrière: sinds 2013 speelt ze Missandrei in Game of Thrones. Daarna werd ze opgeslokt door de filmserie Maze Runner. Daarna werd ze deel van de speed junky-familie van The Fast and/or Furious-films. Ze was als eerst te zien in Furious 7 en is nu te bewonderen in het vervolg The Fate of the Furious. Emmanuel speelt Ramsey, de hacker van het team vol waaghalzen en haar karakter heeft dan ook weinig te maken met racen.

In de kreukels

Ondanks dat Ramsey pas voor de tweede keer in de serie te zien is, is haar karakter al wel redelijk afgemat door de ervaring. Allereerst spendeert ze een gedeelte van de film flink in de kreukels dankzij Roman (Tyrese Gibson) en Tej (Chris ‘’Ludacris’’ Bridges). Ramsey rolt een hoop met haar ogen om de mannen. „Het is een beetje als ‘oh man, die domme jongens’", vertelt Emmanuel. „Ze vindt het ergens wel vermakelijk. Waarschijnlijk zit ze al even met deze jongens en hun acties opgescheept. Alsof ze er een beetje klaar mee is. We snappen het jongens, hou maar op.”

Het laat volgens Emmanuel ook zien hoe Ramsey anders is dan de rest. „Ze zit in het team als iemand met heel veel talent en kennis. Ze heeft haar plek in deze groep verdiend. Ook is ze niet echt verbonden aan iemand, ze is onafhankelijk. Iedereen is met elkaar opgegroeid, Ramsey niet.”

Oefenen met typen

In het echt is Emmanuel overigens niet zo’n nerd als haar karakter op het scherm. Je hoeft geen hacker te zijn om er eentje te spelen, maar je moet er wel uitzien alsof je weet wat je doet. Dat is niet altijd makkelijk. „Soms kun je zien wanneer iemand doet alsof. Sommige acteurs zeggen te kunnen zien wanneer een acteur niet echt rookt bijvoorbeeld. Ik maakte me daar wel zorgen om, dat mensen zouden zien dat ik niet de hele dag zit te typen.” Typen is dan ook hetgeen waar ze in heeft geoefend. „Een trucje dat ik gebruikte tijdens het filmen is zinnen bedenken en die typen op het toetsenbord. Telefoonnummers, adressen, dat soort dingen. Ik heb geprobeerd het eruit te laten zien alsof de gedachten eruit kwamen door mijn vingers."

Fast & Furious is één van de grootste entertainmentproducties van het moment, Game of Thrones zit daar niet ver vandaan. Emmanuel speelt inmiddels alweer vijf seizoenen mee en heeft Missandrei van een stil, gereserveerd karakter zien groeien. „Ze werd in eerste instantie niet gezien als mens, ze was bezit. Ineens moest ze zich redden in een omgeving die compleet onbekend was voor haar. Er moesten keuzes worden gemaakt. Missandrei had gevoelens en emoties en vroeg zich af of ze die moest uitdrukken”, legt Emmanuel uit. „Het is allemaal nieuw gebied voor haar. Als je je leven lang gehersenspoeld en geïndoctrineerd bent en je omgeving ineens verandert, zal er altijd een gevecht in jezelf ontstaan. In de serie zie je haar veranderen en zich openstellen. Ze vindt haar weg. Het is heel mooi om de tijd te hebben gehad dat te ontdekken.”

Complexe karakters

Dat ontdekken van ingewikkelde karakters heeft iedereen, denkt ze. „Het nodigt ons uit om ze niet alleen te zien als goed, slecht, een held of grappig. Ze zijn allemaal complex en hebben lagen”, legt ze uit. „Een voorbeeld is Jaime Lannister: we hadden al vanaf het begin een hekel aan hem. Maar we zijn gegroeid en we houden van ‘m sinds hij werd gescheiden van Cersei. Hij heeft slechte dingen gedaan, maar ook goede dingen. We houden van ‘m.”

Missandrei (GoT) speelt hacker in Fast & Furious 8
Jaime Lannister. Beeld: Giphy

„En soms worden ze op gruwelijke wijze afgemaakt”, voegt ze nog even toe. „Dat is soms heel frustrerend. Of je staat juist te juichen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Missandrei (GoT) speelt hacker in Fast & Furious 8
Sluiten