Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Entertainment 24 mrt 2017 / 17:35 uur

Kandidaten reality-tv niet ingelicht over stop serie

Ongeveer een jaar geleden zeiden 23 vrouwen en mannen vaarwel tegen hun comfortabele leven in de moderne wereld om de Schotse hooglanden in te trekken en een nieuw leven op te bouwen. Hun avonturen werden gefilmd en uitgezonden op de Britse televisie. De kijkcijfers vielen echter vies tegen en na een paar afleveringen werd besloten de stekker eruit te trekken. De producenten hadden dit echter niet aan de kandidaten zelf gemeld, zo stelt The Guardian.

Het televisieprogramma Eden werd aangeprezen als een sociaal experiment waarin een groep mensen – variërend van artsen tot timmermannen – de kans krijgt om een geheel nieuwe gemeenschap te creëren. De kandidaten kregen enkele gereedschappen mee en moesten daarna een jaar lang voor hun eigen huisvesting, eten en veestapel zorgen. Op Channel 4 kreeg de kijker vervolgens de mogelijkheid om te zien hoe het de vrijwilligers afgaat tijdens deze ervaring.

Geen succes

Uiteindelijk werden er maar vier afleveringen uitgezonden toen bleek dat de kijkcijfers een duikvlucht hadden genomen. De kandidaten hadden echter niet te horen gekregen dat er sinds augustus geen uitzendingen zijn geweest en verbleven nog maandenlang in de wildernis met het idee dat de vastgelegde beelden op Channel 4 werden uitgezonden. De laatste kandidaten keerden dan ook pas onlangs terug naar huis.

Dat de show geen succes was, bleek ook uit andere dingen. Zo meldt The Scottish Mail dat productiebedrijf Keo North een verlies leed van maar liefst 1.7 miljoen pond tijdens het filmen van Eden. Er heerste bovendien onvrede bij de kandidaten zelf, waardoor een groot deel van de vrijwilligers de show vroegtijdig verliet wegens onder anderen honger en ruzies. Een van de kandidaten, Tara Zieleman, zou zijn vertrokken wegens pesterijen door andere kandidaten.

https://twitter.com/journoks/status/841999039113658368/photo/1

Terugkeer?

Channel 4 heeft aan Metro UK laten weten dat de show nog wel terug zal keren op televisie. „De aantrekkingskracht van Eden is dat het een echt experiment was en toen het filmen begon, hadden we geen idee wat de resultaten zouden zijn en hoe de kandidaten zouden reageren op maandenlange isolatie in een afgelegen deel van de Britse eilanden. Daarom deden we het en het verhaal van hun tijd, inclusief de hoogte- en dieptepunten, zullen later dit jaar worden getoond.”

Reageer op artikel:
Kandidaten reality-tv niet ingelicht over stop serie
Sluiten