Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 28 mrt 2017
Leestijd: 5 minuten

Radio-dj Domien Verschuuren houdt niet van snoozen

Domien Verschuuren (29) is van maandag tot en met vrijdag van zes tot negen te horen op NPO 3FM met ‘Domien – Jouw Ochtendshow’. Annemerel spreekt hem na een korte nacht van krap vier uur.

Ben je niet ontzettend moe?

Ja. Ik heb nu wel een beetje het gevoel dat ik compleet leeggezogen ben qua energie. Gisteravond had ik de première van Belle en het Beest in Hilversum. Het was het waard, maar ik was pas om half twaalf thuis en sliep een uur later. Vanmorgen moest ik alweer om vijf uur in de studio zijn.

Hoe ziet jouw ochtend er nu uit?

Om tien voor vier begint mijn wake-up light me heel langzaam wakker te maken, ik mag dan nog zo’n tien minuten blijven liggen. Ik probeer ‘s avonds om negen uur, half tien in bed te liggen, dus ik heb dan zo’n zeven uur geslapen. Om vier uur sta ik op, ik stap onder de douche en ontbijt met een beschuitje met kaas en een kop thee. Om halfvijf rij ik met de auto richting Hilversum. Mocht ik niet wakker zijn geworden van mijn wake-up light dan gaat er om kwart voor vijf nog een soort van superalarm op mijn telefoon, maar daar heb ik nog geen gebruik van hoeven maken. In de auto luister ik afwisselend naar 3FM en Radio 1. Op Radio 1 is vaak opinie en soms kan ik iets meenemen in mijn show.

Heb je lang moeten wennen aan je nieuwe schema?

Nee, eigenlijk niet. Ik was in het begin bang dat het de adrenaline was, maar nee ik heb het idee dat ik juist meer energie heb. Maar nu heb ik alleen de wintermaanden gehad. Ik maak me wel een beetje zorgen om het barbecue-seizoen. Ik woon in het centrum van Utrecht en als mijn buurman op dinsdagavond besluit te gaan barbecueën kan ik daar waarschijnlijk van meegenieten. En misschien wil ik dan zelf ook wel gewoon lekker barbecueën.

Word je in het weekend ook zo vroeg wakker?

Niet om vier uur gelukkig. Ik word in het weekend meestal wel rond half acht wakker, voorheen was dat half elf. En daar ben ik heel blij mee, ik voel me zelden lusteloos. Ik denk echt dat ik nu meer energie heb, de dag lekker vroeg beginnen, niet dat lamlendige snoozen.

Wat vind je het leukste aan de ochtendshow?

Het idee dat mensen wakker worden met wat wij brengen. Natuurlijk speelt de muziek daar een rol in, maar ook de onderwerpen en de invalshoeken die we gebruiken. En de dingen die ik zelf meemaak. Dat vind ik heel bijzonder. Ik ben nu een klein half jaar bezig en het gaat heel goed, maar het is nog niet het programma dat ik wil maken. Ik moet mezelf echt opnieuw uitvinden. Wat ik nu ’s ochtends doe is zo 180 graden anders dan wat ik ’s avonds deed. Ik kijk heel kritisch naar mezelf, maar denk ook na over wat ik de luisteraar mee wil geven als ze maar een half uurtje luisteren. Ochtendradio is heel mooi, maar ook heel moeilijk.

Vorig jaar liep je de halve marathon in Disney, loop je nog weleens hard?

Het gaat niet zo heel goed. Ik merk dat ik er nog een beetje in moet komen. Ik probeer nu een keer in de week te gaan, maar dat is niet genoeg. Ik merk dat mijn conditie er niet op vooruit gaat, ik kan nu vijf, zes kilometer zonder heel veel moeite. Maar eigenlijk zou ik weer moeten gaan intervallen om terug op de tien kilometer te komen. Aan het begin van het jaar heb ik op de radio een aantal keer geroepen dat ik dit jaar een marathon wil lopen, maar ik heb nu gewoon nog geen ritme. Ik werk in principe van 5.00u tot 13.00u, maar ik ben toch vaak pas tegen halfvier thuis. Dan duik ik op de bank met een serie, ga ik koken en om negen uur ga ik alweer naar bed.

Je bent ook weer begonnen met vloggen?

Ja, omdat ik het heel erg miste. Ik maak zoveel toffe dingen mee en dat wilde ik gewoon vastleggen. En ik merkte ook dat mijn volgers het jammer vonden dat ik geen video’s meer maakte. Ik zie mezelf niet als een YouTuber, ik vind filmpjes maken gewoon leuk. Ik ben nu genomineerd voor de VEED Awards, een prijsuitreiking voor YouTubers. Hoe gek is dat. In de categorie ‘BN’er op YouTube’. Ik vind dat heel tof, maar aan de andere kant ook heel gevaarlijk, want nu kunnen buitenstaanders denken ‘oh dat is weer zo’n bekende Nederlander die ook zo nodig een graantje wil meepakken van de YouTube-hype’. Maar met die intentie vlog ik niet. En ik ben genomineerd in dezelfde categorie als Anna Nooshin en Tim Hofman, dus daar ga ik het sowieso tegen afleggen. Maar ik zou het wel heel leuk vinden als je stemt…

Stemmen op Domien kan via https://veed.nl/awards/nominaties

Vijf tips

Om net als Domien vroeg op te staan

1. Dit klinkt heel debiel, maar dat is gewoon opstaan. Je bed uit, je mag een keer snoozen, maar daarna is het klaar. Op het moment dat je blijft liggen gaat het mis. Je moet echt even over een soort drempel heen, maar het werkt het beste.

2. Douchen! Ik ken mensen die van hun bed naar hun werk rollen, maar ik kan dat echt niet. Ik heb echt die drie, vier minuutjes onder de douche nodig om wakker te worden.

3. Muziek is voor mij ook heel belangrijk en kan echt mijn stemming van de ochtend bepalen. Ik moet iets hebben dat ik een beetje mee kan zingen en dat energie geeft. Als ik het nummer Let Me Entertain You van Robbie Williams hoor dan denk ik: yes, dit wordt een goede dag.

4. Het hebben van een routine is heel belangrijk en ontbijten hoort daar voor mij ook bij. Ik vind het fijn om de avond van tevoren al te weten wat ik ’s ochtends uit de koelkast kan trekken voor mijn ontbijt.

5. En tot slot, je moet naar buiten. Even vijf minuten wandelen of fietsen, frisse lucht. Heerlijk. Tenzij het heel hard regent natuurlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.