Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 27 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Boef-fans rennen in boxer over straat voor challenge

Wie een dezer dagen een jongen in zijn onderbroek over straat ziet rennen, moet niet heel raar opkijken. Boef domineert namelijk niet alleen de hitlijsten, maar heeft ook een eigen challenge de wereld in geholpen die op dit moment social media verovert: de Habibachallenge.

Habiba, de eerst single van het album Slaaptekort van Boef, is op dit moment een dikke nummer 1-hit. Het nummer wordt dagelijks zo’n 330.000 keer beluisterd door fans op Spotify en de clip is op YouTube inmiddels meer dan 5 miljoen keer bekeken. De rapper is ongekend populair met het nummer, waaruit nu dus een challenge is voortgevloeid met dank aan zijn fans.

In je boxer over straat

Wat de challenge inhoudt? Wie de clip van Boefs Habiba gezien heeft, kent het eerste shot waarin Boef keihard over straat rent in zijn boxershort. En dat wordt nu massaal nagedaan door fans van de rapper, die dus ook op verschillende plekken in Nederland in hun boxershorts over straat rennen. De video’s zijn ook door Boef zelf opgepikt, die helemaal ‘stuk’ gaat om de briljante challenge.

Speciaal om een podium te bieden aan de fans die zich aan de challenge waagden heeft Boef een Instagramaccount aangemaakt, Boefchallenge, waar hij zijn fans oproept om filmpjes naartoe te sturen. „We gaan die Habibachallenge viral laten gaan”, aldus de rapper in een filmpje op zijn account. „Ik wil straks dat ook BN’ers dit gaan doen man. Dat zou leip zijn!”

https://www.instagram.com/p/BSHV2EhD-Xd/

YouTuber Ta Joela startte de challenge met een filmpje, BOEF BE LIKE!, op zijn account, waarin te zien is hoe hij in boxer over straat rent met op de achtergrond het nummer van Boef. Waarom hij hiermee startte, is niet bekend. Wel geeft de YouTuber in de comments aan dat hij ontzettend veel last van zijn voeten heeft.

Andere fans lijken het vooral gewoon een grappige actie te vinden. „Ik luister best wel vaak naar Boef, maar ik vond vooral de videoclip grappig”, aldus een van de deelnemers van de challenge, @jordy.lb op Instagram, tegen Metro. „Dus ik dacht: laat ik dit eens nadoen. Het was best koud, maar van het rennen kreeg ik het gelukkig warm.” En Jordy is niet de enige: na nog geen dag zijn er meer dan 65 filmpjes op het account van Boefchallenge verschenen en wordt het account door bijna 25.000 mensen gevolgd. En wij gokken dat dit pas het begin is…

https://www.instagram.com/p/BSHXw5UAHzJ/

https://www.instagram.com/p/BSHa1NNAqy4/

https://www.instagram.com/p/BSHde2igzAJ/

https://www.instagram.com/p/BSHd24FAz5d/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Boef-fans rennen in boxer over straat voor challenge
Sluiten