Napraat Wie Is De Mol? Molfan vs. Molmaagd (9)

Metro’s Constance kijkt al jaren naar het populaire tv-programma Wie is de Mol? Collega Erik kijk dit jaar voor het eerst. Elke week bespreken ze de uitzending. Vandaag de finale!

Constance: Die Art kan me ook wat met z’n ‘Wie… is… de mol? Dat, ziet u volgende week’. Ik wil het gewoon nu weten!

Erik: Weet je? Ik denk dat niemand de mol is. Ze zijn vergeten iemand als mol aan te wijzen. Dat wordt me een apotheose van heb ik jou daar!

Constance: Hahaha! En die Art maar mysterieus doen, terwijl hij van binnen al tien weken lang totále paniek voelt. Maar voor we verder gaan: Diederik. Ik zou het zo zielig vinden als Thomas inderdaad de mol is en hij al die tijd een vriendschap gebaseerd op leugens heeft gehad. Zou hij het nu thuis vanaf de bank wel door hebben?

Erik: Ik vind het helemaal niet zielig, ik hoop het! Diederik is nu de hele week zenuwachtig dat hij zaterdag als de mollensukkel van het seizoen eindigt.

Constance: Nou zeg, jij hebt ook het empathisch vermogen van een mol. Daarover, ben jij net als de kandidaten geswitcht of zit je nog op Thomas?

Erik: Erger: van alle tien weken weet ik nu het minst. Ik zie wel dat andere mensen het weten. Lullen die hooghartig uit hun nek of ben ik gewoon ontzettend dom en nog altijd een Mol-maagd?

Constance: Nou, in mijn ‘molloten-kringen’ (ja, daar verkeer ik in) zijn mensen ook in totale verwarring. Want zou het dan toch Sanne zijn? Of die malle Jochem? Ik hoor zelf ook bij die twijfelaars, trouwens.

Als een malle

Erik: Waarom twijfel je nog als volwaardig Mol-fan? Door die gele touwen in het bos zeker?

Constance: Precies! De mol had er baat bij dit als eerste te halen, want dan werd de pot niet verdubbeld. Dus Jochem de klungel is het niet. Maar dan Sanne! Die vrouw ging als een malle te keer en was dus als eerste klaar. Maar toen kwam Thomas en die had het fout! Niemand kan dat controleren, dus als Thomas de mol is, waarom zou Art dan niet gewoon zeggen dat het goed was? Daarom twijfel ik.

Erik: Laat ik dan eens een sluitende theorie de wereld in slingeren. De aflevering heette ‘Het Einde In Zicht’. Aan het einde van de touwenopdracht hing naast het hoofd van Jochem een bordje ‘De Mol’, terwijl hij naar de verte (het einde) tuurde. In het volgende shot zei hij: ,,Het einde van deze vakantie is in zicht.” Voila! Aan de andere kant… Sanne en Thomas zagen hem niet turen bij dat bordje. Zit ik goed?

Constance: Wow. Deze heb ik gemist. Als dit klopt, Erik, moeten we de column volgend jaar Molfan vs Molexpert noemen.

Erik: Nee. Ik breng deze elf zaterdagavonden volgend jaar waarschijnlijk op een andere manier door. Tenzij Maan meedoet. Maan is een top-mol, let maar op. Maar dit jaar is het Thomas. Doei!

Constance: Huh? Wacht even. Je zegt net Jochem?

Erik: Ik begin het te leren… Ik breng je in verwarring. Ha!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Napraat Wie Is De Mol? Molfan vs. Molmaagd (9)
Sluiten