Puck Roest
Puck Roest Entertainment 2 feb 2017 / 12:00 uur

Waarom werden deze foto’s veel geliket op Instagram?

Superster Beyoncé heeft zojuist een nieuw record gevestigd. De mededeling van de zangeres dat ze in verwachting is van een tweeling werd massaal geliket op Instagram. Maar wat zorgt er eigenlijk voor dat een foto veel likes op Instagram genereert? Metro heeft de zeven meest gelikete foto’s voor je op een rij gezet. Het aantal reacties werd ook meegerekend.

7 Taylor Swift

Swift heeft maar liefst 96,8 miljoen volgers op Instagram. Het is dan ook niet zo gek dat ze in dit lijstje staat. Bovendien heeft ze veel jonge fans die graag gebruikmaken van Instagram. De foto van Taylor die massaal geliket werd, is een kiekje met haar voormalige liefje Calvin Harris. Swift verwijderde de foto na de pijnlijke breuk met Harris. Het is daardoor niet duidelijk hoeveel likes de foto momenteel zou hebben. Op het moment dat ze de foto verwijderde, was deze 2,1 miljoen keer geliket.

6 Kylie Jenner

Op de zesde plek staat cosmetica-koningin en Snapchat-fanaat Kylie Jenner. In 2015 behaalde de Kardashian-telg haar middelbareschooldiploma en dat moest natuurlijk gevierd worden. Momager Kris Jenner besloot een verrassingsfeestje te organiseren voor zowel Kylie als Kendall. Kylie deelde deze foto en de rest is geschiedenis. Met de kiek wist Kylie maar liefst 2,3 miljoen likes te verzamelen en er werd ruim 84.000 keer gereageerd op de foto.

5 Opnieuw Taylor Swift

Ja, daar is ze weer. De goedbetaalde zangeres ontving een grote bos rozen van niemand minder dan Kanye West. De twee artiesten weten dat hun eeuwige haat-liefdeverhouding het enorm goed doet en daarom kreeg ook dit kiekje veel likes, namelijk bijna 2,7 miljoen. Ook werd er ruim 53.000 keer gereageerd op de foto.

4 Justin Bieber

De throwback-foto van Justin Bieber had een tijd lang meer likes dan die van Kendall (zie nummer 3). Maar omdat ook deze foto van Instagram werd gehaald, bleef de uiteindelijk teller op 3,5 miljoen staan. De 22-jarige Bieber deelde een kiekje waarop hij zijn voormalige vriendin Selena Gomez kust. Fans hoopten dat dit betekende dat de twee weer bij elkaar waren, maar dat bleek helaas niet zo te zijn.

3 Kendall Jenner

Met deze foto versloeg het 21-jarige topmodel in 2015 haar grote zus Kim Kardashian-West. De foto van Kim en Kanyes bruiloft deed het namelijk ook goed op het sociale medium. Een aantal maanden was haar foto de meest gelikete kiek op Instagram. Totdat Selena Gomez en natuurlijk Beyoncé weer een fotootje deelden. De foto van Kendall kreeg 3,6 miljoen likes. Er werd ruim 169.000 keer gereageerd op de foto. Kendall doet het sowieso erg goed op Instagram. Vrijwel al haar foto’s zijn meer dan een miljoen keer geliket.

2 Selena Gomez

Lange tijd stond de 24-jarige Selena Gomez op nummer 1, maar woensdag werd ze dus verslagen door Beyoncé. Selena blinkt sowieso uit op Instagram Voor een gewone selfie krijgt de zangeres geregeld zeker 2 miljoen likes. Deze foto deelde Gomez in juni 2016 op Instagram. Ze drinkt heel casual een colaatje met een rietje. Op het flesje staat de songtekst van een van haar nummers. De foto kreeg 6,3 miljoen likes. Kassa voor Gomez want de foto was – natuurlijk – een advertentie.

1 Beyoncé en haar tweeling

Zoals eerder genoemd, staat de kersverse zwangerschapsfoto van Beyoncé op nummer 1. De foto werd ruim 7,3 geliket en ontving ruim 368.000 reacties. Hiermee heeft Beyoncé dus ieder record verbroken. „We willen onze liefde en geluk graag delen”, schreef de zangeres onder de foto mede namens haar man Jay-Z. „We zijn twee keer gezegend. We zijn ongelooflijk dankbaar dat ons gezin met twee zal worden uitgebreid. Dank voor alle gelukwensen.”

Maar waarom krijgen deze foto’s zoveel likes?

  • Veel volgers

Er zijn natuurlijk verschillende elementen die er voor dat een foto op Instagram veel likes genereert. Het is vrij voor de hand liggend, maar een grote hoeveelheid volgers is een must. Zo heeft Beyoncé 93 miljoen volgers, Selena 108 miljoen en Taylor 96,8 miljoen.

  • Verrassingselement

Daarnaast lijkt ook een verrassend element belangrijk. De bloemen van Kanye voor Taylor, de bijzondere lokken van Kendall en natuurlijk het heugelijke nieuws van Beyoncé. Alleen de populaire post van Selena Gomez lijkt af te wijken.

  • Kleur

De kleur van de foto is tevens van belang. De rode kleur in de foto van Selena heeft mogelijk gezorgd voor veel likes. De foto oogt aantrekkelijk en warm. De foto van Beyoncé is ook enorm kleurrijk, met de grote hoeveelheid bloemen en helderblauwe achtergrond.

  • Vrolijk nieuws

Alle foto’s in bovenstaand lijstje zijn positief. De beroemdheden delen meestal goed nieuws en dat vinden de fans natuurlijk leuk.

  • Vrouw

Opvallend genoeg zijn de meest populaire foto’s vrijwel allemaal van een vrouwelijke artiest. Alleen Justin Bieber wist een plekje in de lijst te veroveren, maar dat had hij mogelijk wel te danken aan Selena Gomez, ster op Instagram.

  • Leeftijd

Vrijwel alle celebs in de lijst zijn jonger dan 20, behalve natuurlijk Beyoncé. Instagram is populair onder tieners en twintigers, vandaar dat de sterren via dit medium hun fans weten te bereiken.

Waarom denk jij dat deze foto’s het zo goed doen op Instagram? Laat het ons weten in de reacties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom werden deze foto’s veel geliket op Instagram?
Sluiten