Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 17 feb 2017 / 15:34 uur

Vijf liedjes die de wereld iets beter maakten

Pop-professor Leo Blokhuis begon afgelopen week de website whattheworldneedsnow.nl, een platform voor muzikanten ‘die met hun muziek een bijdrage willen leveren aan een respectvolle samenleving waarin ruimte is voor nuance en die zich verzetten tegen een cultuur van angst en uitsluiting’. Tot aan de verkiezingen van 15 maart verschijnt er elke dag een nieuw liedje op de site van Blokhuis. Dit zijn vijf bekende liedjes die de wereld ook iets beter maakten.

Honger en Haïti

In de jaren 80 was We Are The World van USA For Africa, een inzamelingsactie ter bestrijding van de hongersnood in Afrika met inzet van de grootste popsterren van dat moment, een enorm succes. In 2010 werd een en ander nog eens dunnetjes overgedaan voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Michael Jackson, een van de schrijvers van het liedje, was er niet meer. Maar Justin Bieber, Miley Cyrus en Lil Wayne wel.

One Love

Als er iemand was die opriep om lief voor elkaar te zijn, is het Bob Marley wel. Een van zijn bekendste nummers waarin hij dat doet is One Love, waarin hij oproept tot eenheid en verdraagzaamheid. Weg met verdrukking en haatzaaierij, ‘let’s get together and feel alright’.

Peace

‘Imagine there’s no countries
It isn’t hard to do
Nothing to kill or die for
No religion too
Imagine all the people
Living life in peace…’
Muziek en tekst: John Lennon

Overeenkomsten

We kunnen het wel de hele tijd over onze verschillen hebben, maar we hebben veel meer overeenkomsten. Sterker nog, we zijn One Tribe. Was getekend: het uit Los Angeles afkomstige en in hiphop en pop met een vleugje house uitblinkende Black Eyed Peas in One Tribe. ‘Forget about all that evil that they feed you’.

Spiegel

‘If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change’. Zo is het ook nog eens. Niemand minder dan Michael Jackson raadde ons in 1988 al aan om eens naar die man of vrouw, die jongen of dat meisje in de spiegel te kijken voordat we iemand veroordelen. Uitstekend advies.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf liedjes die de wereld iets beter maakten
Sluiten