Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Entertainment 25 feb 2017 / 19:40 uur

The Weeknd maakt indruk met hoge noten in Ziggo Dome

Met monsterhits als ‘Starboy’, ‘The Hills’ en ‘Can’t Feel My Face’ heeft R&B-zanger Abel Tesfaye, beter bekend als The Weeknd, binnen no time zijn weg naar wereldfaam gevonden. In november pakte de R&B-zanger het record ‘meeste Spotify-streams op een dag’ af van popster Justin Bieber en sinds het uitkomen van zijn Album ‘Starboy’ is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten.

Vrijdag 24 februari was The Weeknd, met zijn allereerste wereldtournee Starboy: Legend of the Fall 2017, in Amsterdam. De Ziggodome was uitverkocht en zat bomvol met veelal jonge fans. Net na 21.00 uur is het zover: het lichtstuk middenin de zaal zakt langzaam naar beneden en de zanger stapt vanonder het podium naar boven. Zoals het een echte popster betaamt, breekt de zaal op dat moment in gillen uit.

The Weeknd maakt indruk met hoge noten in Ziggo Dome
Foto: Bart van der Putten

De eerste nummers worden positief ontvangen door het publiek, maar het is pas bij ‘Starboy’ dat de zaal echt losgaat. Toegegeven, de hitsingle is live nog veel sterker dan op de radio. De show mag dan vrij eentonig zijn – geen flashy lichten, danseressen of vuurwerk – maar of The Weeknd die effecten nodig heeft is maar de vraag. Terwijl nummers als ‘I Can’t Feel My Face’ en ‘In the Night’ de revue passeren, weet The Weeknd namelijk flink indruk te maken met zijn vocalen. Geen enkele (hoge) noot gaat ernaast.

Ondanks dat zijn interactie met het publiek blijft hangen bij de gewoonlijke ‘Hoe is het, Amsterdam?’ en een verwerking van onze hoofdstad in het nummer ‘Die for You’, weet de zanger het publiek te boeien. Want hoewel zijn stem en sensuele nummers wellicht beter op zijn plaats zijn in een intieme zaal of in een club, heeft de zanger in de Ziggodome laten zien en horen dat hij thuishoort op het podium.

The Weeknd slaat juiste toon in Ziggo Dome
Foto: Bart van der Putten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Weeknd maakt indruk met hoge noten in Ziggo Dome
Sluiten