Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 15 feb 2017 / 14:32 uur

Pinkpopbaas: Wat hebben we tegen gillende meisjes?

Pinkpopbaas Jan Smeets kan weinig begrip opbrengen voor de twitteraars die verontwaardigd zijn dat Justin Bieber naar Pinkpop komt. „Kritiek van fervente Pinkpop-gangers begrijp ik wel, maar veel van die mensen op Twitter willen helemaal niet naar Pinkpop, die willen gewoon hun ongenoegen uiten.”

Kniezen

Justin Bieber is door Pinkpop geboekt „omdat hij een hele grote meneer is”, aldus Smeets. „Hij is de grootste popster van dit moment en een pure entertainer. Sinds oktober was er sprake van dat we hem eventueel konden boeken en daar hebben we het intern over gehad. Al snel besloten we dat we hem wilden hebben. Gillende tienermeisjes? Sinds wanneer hebben we wat tegen gillende meisjes? Daar doen we het toch allemaal voor? Als je er niks aan vindt, ga je maar in een hoekje zitten kniezen.”

Fans van Justin Bieber bij het Gelredome in Arnhem afgelopen oktober./ANP

Ophef

Smeets, die Pinkpop in 1970 begon en nog altijd festivaldirecteur is, heeft dit soort ophef vaker meegemaakt. „Toen we The Rolling Stones, Robbie Williams en Lionel Richie hadden, was het van hetzelfde laken een pak. Dat zijn we wel gewend. En ja, het is ook prima publiciteit, natuurlijk.” Smeets wil niet zeggen wat de komst van Bieber kost.

Lionel Richie op Pinkpop 2016./ANP

Goede vriend

Pinkpop wordt dit jaar op 3, 4 en 5 juni gehouden. Bieber staat op zaterdag 3 juni op de Mainstage in Landgraaf, net als zijn goede vriend Martin Garrix. Wie de avond afsluit, is nog niet bekend, zegt Smeets. Eerder werd bekend dat Green Day, System Of A Down en Kings Of Leon naar Pinkpop komen. Op woensdag 8 maart wordt tijdens de traditionele Pinkpop-perspresentatie in Paradiso de rest van het programma bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pinkpopbaas: Wat hebben we tegen gillende meisjes?
Sluiten