Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 19 feb 2017 / 13:21 uur

Napraat Wie is de Mol? Molfan vs. Molmaagd (7)

Metro’s Constance kijkt al jaren naar het populaire tv-programma Wie is de Mol? Collega Erik kijk dit jaar voor het eerst. Elke week bespreken ze de uitzending.

Erik: Wat. Een. Rot. Spel. Wat irritant dat ik geen enkel idee heb wie de mol is, ze zijn het allemaal. Zeg iets, fan Constance. Zeg iets zinnigs, iets moldoorbrekends!

Constance: Argh! Wat een prachtig woord verzin je daar, maar helaas: ik kán het niet. Erik, het is zelfs voor de doorgewinterde molkijker niet te doen dit jaar. Je ziet het ook aan de landelijke verdenkingen: iedereen zit maar een beetje op iedereen. Op wie zit jij?

Erik: Op twee van de vier en dan weet ik het niet eens zeker, da’s toch niet normaal? Ik verdenk Sanne, omdat haar terugkerende irritaties gespeeld lijken. En Thomas, omdat hij wel erg liep te mollen op die sukkelende rotknol en door het jokertje van Jochem te stelen. Jij?

Constance: Ik zit denk ik ook nog steeds op Thomas. Maar ja, waarom stal hij dan een joker? Heb je niks aan als mol. Voor het eerst zag ik ook Diederik e-norm mollen tijdens de opdracht met de walkie-talkies. Wat trouwens wel heel leuk was!

Erik: Ja, beter dan met een kinderpistooltje op ballonnen schieten terwijl je op een Slagharenpony door een zandbak sjokt. Maar die etherdiscipline met walkie-talkies – wat totaal mislukte trouwens – is dat een terugkerend fenomeen ofzo?

Constance: EthOrdiscipline! Met een o. Die heeft de Amsterdamse politiewoordvoerster Ellie Lust een seizoen geleden ingevoerd. Die kon als professioneel walkie-talkie-gebruikster dat gestuntel niet meer aanzien.

https://twitter.com/LimoncelloItaly/status/833255269249454080

Erik: Ah, weer wat geleerd. Ik bedenk me opeens iets. De aflevering heette ‘Verblinden’ en Jochem heeft dat woord uitgesproken toen hij een code op een luchtballonmandje moest voorlezen. Ben ik nu op de goede weg? Begin ik langzaamaan een deskundig Mol-fan te worden?

Constance: Scherp, Erik, heel scherp. Ik denk dat je het begint te leren. Maar Sanne liet zich ook verblinden door het vooruitzicht op een ritje in een cabrio. Ze wilde het zo graag, dat ze de andere optie niet eens zag… Hoe vind je die dan?

Erik: Matig.

Constance: Haha, oké! Je hebt gelijk. Als ze de mol was geweest had ze geweten dat de andere optie de luchtballon was en had ze haar hand (neem ik aan) niet voor een auto opgestoken. Anderzijds had ze voor die cabriorit speciaal een Bidget Jones-outfit meegenomen. Diederik was daarentegen ook niet enthousiast voor de autorit. Weet je wat? Ik switch naar Diederik. Zo.

Erik: Doe ik Jochem. Punt. Ga je dan met me mee naar de Molfandag op 18 maart? Misschien leren we er nog wat voor volgend jaar.

Constance: GezellOg. Over en sluiten.

Reageer op artikel:
Napraat Wie is de Mol? Molfan vs. Molmaagd (7)
Sluiten