Napraat Wie is de Mol? Molfan vs. Molmaagd (6)

Metro’s Constance kijkt al jaren naar Wie is de Mol? Collega Erik kijk dit jaar voor het eerst. Elke week bespreken ze de uitzending.

Erik: Nederige excuses, ik wist voor de uitzending niet meer wie mijn Mol was…

Constance: Wat zeg je nou?! Nee, ik snap je. Ik wist het ook niet meer. Heb in de Wie is de Mol-app zelfs punten gezet op Sanne. Dat had ik sinds aflevering 1 niet meer gedaan. Het is een wirwar van emosies!

En van de betere seizoenen

Erik: Ik ben ook één en al wirwar van emosies. Drie mensen lopen ontzettend te mollen en Thomas wilde wel erg graag de M van Mol maaien. Immanuelle is te fanatiek, die is het niet; maar ik heb gewoon nog vier mollen over!

Constance: Net als de rest van Nederland. Volgens mij mogen we inmiddels concluderen dat dit een van de betere seizoenen ooit is. Is het jou trouwens opgevallen dat Jochem consequent de naam van Imanuelle verkeerd uitspreekt?

Erik: Nee, maar mij valt wel meer niet op. Is dat een aanwijzing dan?

Constance: De vrouw heet Imanuelle, en Jochem zegt steeds Emanuelle. Tijdens de grasmaaiopdracht riep hij ‘E! E! Welke letter maai jij?’, maar ze reageerde niet. Denk geen mol-actie. Ik zou namelijk ook niet reageren als jij mij steeds Ronstance zou noemen.

Erik: Ik mag al niet eens Con tegen je zeggen! Maar om mezelf nog een beetje gerust te stellen: iemand zei me dat je aan het einde alle aanwijzingen ziet ‘en dat die nooit ergens op slaan’. Klopt dat?

Constance: Na, een beetje misschien. Dit seizoen reppen molloten veel over ‘tweelingen’: dingen die in tweevoud in beeld zijn. Twee bomen, twee boeken etc. Thomas betekent tweeling. Dat zijn dingen die je moet weten. Iets anders: Ik had de tv nog bijna uitgezet deze week.

Erik: Vertel!

Constance: Die rodeo. Als redelijk fanatieke voorvechter van dierenrechten kon hier echt niet naar kijken. Godzijdank hoefden de kandidaten zelf niet op die arme beesten te rijden, maar eigenlijk vond ik dat het nu ook teveel in beeld was. En geen woord van kritiek! Van niemand niet. Dat stelde me wel een beetje teleur.

Tegenhanger

Erik: Het is daar een eeuwenoude cultuur, ik denk dat een opgeheven vingertje van Sanne Wallis met een Beatrixstem nul indruk maakt op de cowboys en omdat nu als onderdeel van Wie Is De Mol te doen… lastig. Ik ben vooral blij dat Boer Zoekt Vrouw er als tegenhanger weer is. Lekker overzichtelijk, die ongemakkelijke stiltes aan de keukentafel.

Constance: Weet je wat pas leuk zou zijn? Een mix van WIDM en BZV. Dat een van de brievenschrijfsters een mol is. Kiest de boer haar, dan wint zij geld! Ik ben dus even een brief aan John de Mol aan het schrijven. Tot volgende week!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Napraat Wie is de Mol? Molfan vs. Molmaagd (6)
Sluiten