Johan van Boven
Johan van Boven Entertainment 28 feb 2017 / 15:02 uur

‘Met Ali B. in Expeditie Robinson lijkt me vet’

Nina Juffermans zat vroeger met haar vader aan de buis gekluisterd als er een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson op de buis was. Tijdens de afleveringen bespraken ze uitvoerig hoe zij het zouden aanpakken op het onbewoonde eiland. „Op een gegeven moment maakten we de afspraak dat, op het moment dat ik 18 jaar was, we ons samen zouden inschrijven voor het programma. Maar toen ik eindelijk die leeftijd had bereikt, mochten alleen BN’ers meedoen aan Expeditie Robinson.”

Dus sprong de 23-jarige Juffermans uit Utrecht een gat in de lucht toen ze hoorde dat er in het nieuwe seizoen plek is voor vier ‘gewone’ mensen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven door een video in te sturen, waarin ze net als tijdens een typische Robinson-proef op een paal staan. Op de site van het RTL-programma kunnen mensen op de filmpjes stemmen om te bepalen welke vijftig inzenders naar de casting mogen komen.

Juffermans moet haar filmpje nog opnemen en is van plan er écht werk van te maken. „Het wordt nog net geen speelfilm van twee uur, haha. Ik begin met het spannende muziekje van Expeditie Robinson, kijk zwoel in de camera en vervolgens ga ik op alles staan wat ik tegenkom.”

Aanvankelijk twijfelde ze of ze zich moest aanmelden. „Ik las op internet dat het weleens een 1 aprilgrap kan zijn, dat de uiteindelijke casting in het eerste weekend van april plaatsvindt. En 1 april valt op een zaterdag… Maar als ik mezelf niet aanmeld en het toch geen grap blijkt te zijn, dan sla ik me voor mijn kop. Ik heb niet voor niets ‘Wint ooit Expeditie Robinson’ in mijn twitterbio staan.” Een woordvoerder van RTL ontkent dat het een grap is.

Prullenbak

Ook voor Mario Prins is het een droom om mee te doen aan het survivalprogramma. Hij zat maandagavond op zijn werk toen hij van een vriend een appje kreeg met het nieuws dat niet-BN’ers in het verse seizoen ook welkom zijn. „Ik wilde zo snel mogelijk een video maken om een kans te maken op deelname. Maar ik zat helemaal alleen op mijn werk”, aldus de 27-jarige servicedeskmedewerker. „Toen ik naar de wc ging, zag ik een prullenbak staan die ik mooi als paal kon gebruiken.”

https://www.youtube.com/watch?v=LaReLkC8enc

Het filmpje valt in de smaak bij de stemmers op expeditierobinson.nl, want Prins stond dinsdagmiddag met meer dan 800 stemmen in de top 3. „Ongelooflijk hoeveel positieve reacties ik krijg. Zelfs mijn vader, die ik al 11 jaar niet heb gesproken, stuurde een berichtje dat hij op mij heeft gestemd.”

Sigaret

Prins is vroeger kok geweest en hoopt op het eiland zijn kookkunsten te mogen vertonen. Bovendien zou het een mooie mogelijkheid zijn om van zijn rookverslaving af te komen. „Daar gaat de zin in een sigaret vanzelf weg, omdat je alleen aan eten denkt.”

Ook Danny den Otter (24) kan aardig koken, zegt hij zelf. „Maar als ik mee mag doen, heb ik het meeste in te brengen tijdens de proeven. Ik zit namelijk bij de Koninklijke Landmacht. Het lijkt me geweldig om met BN’ers op een eiland te zitten. Met wie? Ali B. Vind ik vet en Giel van StukTV lijkt me ook een sympathieke jongen.”

https://www.youtube.com/watch?v=0fWyuX90lyY

Zijn concurrent Prins gaat voor Yolanthe Sneijder-Cabau. „Nee, niet vanwege haar uiterlijk, want ik val niet op vrouwen. Het lijkt me gewoon een heel aardige meid. En ik ben voor een kwart Turks en zij woont in Turkije. Dan hebben we in ieder geval een mooi gespreksonderwerp.”

Juffermans hoopt op het gezelschap van een cabaretier. „Javier Guzman, Jochem Meyer, Theo Maassen. Dan valt er tenminste nog wat te lachen als het regent en we onder de zandvlooien zitten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Met Ali B. in Expeditie Robinson lijkt me vet’
Sluiten