Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 22 feb 2017 / 08:44 uur

Dit zijn de leukste fan-accounts van Wie is de Mol

Of het nu een tafereel met Playmobil is, een complete recap als tekening of een statistische aanpak met felle kleuren: vindingrijke molloten maken de mooiste dingen naar aanleiding van Wie is de Mol. De eigenaren van 3 fan-accounts aan het woord over de kunststukjes die ze wekelijks van hun favoriete tv-programma maken.

Aflevering 1 door Vincent Keuchen

Tekeningen

Vincent Keuchen (29) uit Breda is illustrator van beroep en maakt iedere week een tekening die alle gebeurtenissen in Wie is de Mol? samenvat. Twitter: @Vincent_Keuchen

Begin: Tekenen is mijn grootste passie en Wie is de mol? vind ik een fantastisch programma. Die twee heb ik nu samengevoegd door elke week een tekening van de uitzending te maken. Het uitgangspunt is om anderen er blij mee te maken.

Hoe: Elke week zit ik tijdens de uitzending met een kladblok op schoot om aantekeningen te maken. Ik let op de bedragen die de kandidaten verdienen en op dingen die gebeuren tijdens de opdrachten. Ook luister ik goed naar wat ze zeggen, want van iedere kandidaat gebruik ik ook een quote. Voor de teksten van Art in het begin, kijk ik vaak naar uitzending gemist want hij praat veel.

Tijd: Met het kijken erbij doe ik er zo’n drie uur over. Ik maak de tekening dezelfde avond nog, want aan de respons merk ik dat de meeste mensen er dan behoefte aan hebben om de tekening te zien. Dat motiveert om het af te maken. Ook al is het midden in de nacht!

Aflevering 7 door Vincent Keuchen

Leukste reacties: Dat zijn die van de kandidaten zelf. Sanne, Thomas, Jochem en Imanuelle hebben mijn tekeningen al eens geretweet op twitter. Fantastisch dat zij mijn tekeningen ook gaaf vinden.

Nadeel: Het gaat het wel een beetje ten koste van het kijkplezier. Je zit toch op bij andere dingen te letten dan andere kijkers. Maar misschien kan ik op die manier ook wel sneller de mol ontmaskeren.

Wie is de Mol?: Ik zit op Sanne. Als ik kijk naar waar andere kandidaten op stemmen dan zijn dat vooral Sanne en Jochem. Zij kan denk ik het beste acteren, Jochem vertrouw ik wat meer. Al heeft Jochem wel voor minder geld in de pot gezorgd.

Na de mol? Dan teken ik gewoon door voor anderen. Voor een zwart gat is geen tijd, er is altijd iets te tekenen.

'Imanuelle' en 'Jochem' tijdens de handtekening-test van Imanuelle.

Playmobil

Zusjes Cornelia (13) en Hanna (10) Aanen uit Renkum bouwen iedere week voor een paar Wie is de Mol?-scènes na met Playmobil. Instagram: @widm_playmobil

Begin: We spelen al sinds we klein zijn met Playmobil en hebben daar heel veel van. Ook maakten we vroeger ook weleens filmpjes waarbij je foto’s achter elkaar plakt en waardoor het lijkt dat de poppetjes bewegen. Daaruit ontstond een jaar geleden het idee om The Voice Kids na te maken met Playmobil en op Instagram te plaatsen. Toen dat stopte, stopten wij ook met het account. Maar toen WIDM weer begon, zijn we onder een andere naam weer verder gedaan.

Tijd: Eigenlijk duurt het niet zo lang om de foto’s te maken; 10 minuten per foto misschien. Filmpjes duren wel wat langer want als je bijvoorbeeld per ongeluk tegen de camera aanstoot dan is het perspectief verandert en hoe het licht valt, en kan je weer opnieuw beginnen. Daar zijn we dan wat langer mee bezig, omdat we graag hebben dat het perfect is!

Poppetjes: We hebben heel veel Playmobil dus we kijken welke poppetjes het beste overeenkomen met de kandidaten! We hebben niet echt speciaal voor het programma Playmobil gekocht.

Leukste reacties: We waren ten eerste al heel erg blij toen we volgers kregen! We hebben er nu 200, maar de afgelopen dagen is het ineens heel hard gaan stijgen dus laten we dat volhouden. Deelnemers Sanne en Diederik volgen ons account en ook anndere kandidaten onze foto’s geliked en gereageerd. Roos heeft een keer een foto van ons account op haar eigen account gedeeld, supervet!

Wie is de Mol?: We verdenken Thomas. Maar als er dit jaar twee mollen zijn dan is volgens ons Jochem ook de Mol.

'Follow the money' door WIDM_crosswise

Statistieken

Wout (14) uit Harmelen maakt animaties en overzichten voor zijn Instagram-account WIDM.crosswise

Begin: Sinds afgelopen seizoen ben ik bezig met dit account. De belangrijkste reden is natuurlijk dat ik een ‘molloot’ ben, iemand die helemaal gek is van Wie is de Mol?. Vorig seizoen maakte ik al overzichtjes, die ik dan in een WhatsApp-groep met wat medekijkers stuurde. Op aanraden van hen ben ik toen begonnen met dit account, een keuze waar ik nu heel blij mee ben.

Hoe:​ De eerste helft van het seizoen heb ik een beetje gezocht naar hoe en wat ik ging plaatsen. Nu houd ik een vast patroon aan. Hierin wissel ik overzichtjes over bijvoorbeeld hoeveel geld iedereen heeft verdient af met molacties en aanwijzingen. Dit lijkt mij op dit moment een goede balans.

Tijd: Dat hangt af van welk soort plaatje ik maak. Ik maak namelijk animaties, overzichten en hints en molacties. Met die laatste ben ik het kortste bezig, omdat dit vaak een kwestie is van een plaatje + een stukje tekst, wat ongeveer 15 tijd kost. Een overzicht en animaties zullen ongeveer evenveel tijd in beslag nemen, maar ze kunnen ook heel erg variëren. Soms 20 minuten en soms tweeënhalf uur. Ik doe het graag!

Quote van Jeroen door WIDM_crosswise

Leukste reacties: De reacties waar ik het meeste van geniet zijn mensen die zelf hints of molacties zeggen te hebben gezien en dat met mij delen. Je merkt dan dat mensen willen bewijzen dat ze gelijk hebben met hun Mol. Zo had ik laatst ook de reactie waarin iemand een ander tagte en zei : KIJK DAN! Ga die chocola maar vast kopen! Dat soort dingen zijn erg leuk om te lezen.

Nadeel: Één woord: Tunnelvisie. De term ‘tunnelvisie’ staat in het Wie is de Mol-woordenboek voor een iemand die helemaal zeker is dat een kandidaat de Mol is. Een ervaren molkijker zou moeten weten dat je daar niet aan toe moet geven, maar helaas is dat mij niet gelukt. Het nadeel daarvan is, is dat ik mezelf enorm moet bedwingen niet alleen aanwijzingen en hints naar die ene kandidaat te plaatsen.

Wie is de Mol? Dan komen we bij die ene kandidaat: THOMAS CAMMAERT! Ik durf te zeggen dat vrijwel iedere molloot Thomas als mol heeft, waar uiteraard meerdere redenen voor zijn. Één van de sterkste aanwijzingen voor Thomas als Mol is de ‘Follow the Money’. De Mol wil natuurlijk zo min mogelijk geld voor de pot verdienen. Thomas staat op dit moment onderaan in die lijst, hij heeft namelijk ruim €740 UIT de pot gehaald! Ter vergelijking: de rest van de kandidaten die nog in het spel zitten hebben allemaal meer dan €500 per persoon voor de pot verdient, en Imanuelle Grives die afgelopen zaterdag naar huis moest maar liefst €3200! En zo zijn er nog wel meer redenen waarom Thomas de Mol, die je allemaal kan vinden op m’n account!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Dit zijn de leukste fan-accounts van Wie is de Mol
Sluiten