Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Entertainment 3 jan 2017 / 07:04 uur

Utopiaan van het jaar belooft ons seks op tv

Het is een guilty pleasure van nog altijd zo’n 700.000 mensen. Iedere dag zitten die weer klaar voor de fratsen van Billy, Ruud, Bas en hun huisgenoten van Utopia.

En er is goed nieuws: Bas gaat z’n welbekende grappen en grollen weer uit de kast halen.

„Ik heb mijn mede-inwoners de laatste tijd wat dat betreft met rust gelaten, maar dat gaat veranderen”, verklapt de kersverse Utopiaan van het jaar aan Metro.

Nog een jaar

Bas Veldhoven zit inmiddels 20 maanden in de mini-maatschappij, waarvan de inwoners dagelijks op televisie te bewonderen zijn.

Plannen om er eens uit te stappen heeft Bas nog lang niet. Sterker; hij wil nog minimaal een jaar blijven.

„Ik wil volgend jaar ook Utopiaan van het jaar worden. Ik heb mijn verkiezing vooral aan de kijkers te danken en wil nu ook bewijzen dat ik het waard ben. Ik ga knallen.”

‘Knallen’ houdt voor Bas in dat hij vooral weer de Pietje Bell van zichzelf wil laten zien. Hij stond na zijn intrede in Utopia lange tijd vooral bekend als kwajongen die de ene streek na de andere met zijn huisgenoten uithaalde.

Smoorverliefd

Nadat Dominique in de loods kwam wonen en Bas smoorverliefd werd, verdween de kwajongen naar de achtergrond en dook ineens de romanticus Bas op.

,,Dominique is superlief. Voorheen viel ik altijd op van die vrouwen die over me heen liepen. Maar er was natuurlijk een reden dat die relaties stuk gingen. Andersom denk ik dat Do vooral op me valt omdat ik soms heel intelligent ben, maar ook domme dingen kan doen. Ik ben nogal mysterieus voor haar.”

Of hij buiten het Utopiacomplex ook een relatie met Dominique zou hebben? „Dat denk ik wel, maar eerlijk gezegd ben ik helemaal niet bezig met buiten. Ik wil hier nog van alles laten zien.”

Dode eend

Bas is vooral geliefd bij het grote publiek door zijn ongeëvenaarde liefde voor dieren. Begin niet over het eten van een stukje vlees, want dan heb je met Bas de poppen aan het dansen. Hartverscheurend was de dood van Bas’ lievelingseend Face. Tranen met tuiten huilde Bas en Nederland huilde met ‘m mee. Om een eend.

Bas heeft nog een verrassing in petto en voorspelt zelfs een stukje heuse porno in Utopia. „Mijn pauwen zijn geslachtsrijp dus we krijgen binnenkort dierenseks te zien,” lacht hij.

„Ik zorg nu voor kippen, drie eenden, twee geiten en dus de pauwen. Mensen waarderen mijn liefde voor dieren. Daarnaast ben ik een heel lief vriendje voor Do. En nu ik me weer wat netter ben gaan kleden, ben ik ook nog een stukje knapper. En ik ben bescheiden. Als ik slaap.”

Stemmen

Zijn verkiezing komt voor Bas dan ook niet uit de lucht vallen. „Vorig jaar was ik al bijna Utopiaan van het jaar en dat ik het nu ben geworden, is voor mij geen verrassing. Al had ik wel meer stemmen van mijn mede-inwoners verwacht. Dat is een wijze les voor mij. Ik ga minder mijn best doen om het iedereen hier naar de zin te maken. Dat levert kennelijk niet veel op.”

Voor anderen in het huis komt de overwinning van Bas als een koude douche. Zo had Ruud zichzelf de overwinning wel gegund. Maar hij kreeg zelfs minder publieksstemmen dan nieuwkomer Boyd. Een hard gelag.

„Ik denk dat Ruud veel van zichzelf in Boyd herkent en dat op een of andere manier niet goed kan verdragen. Het botert niet echt tussen die twee.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Utopiaan van het jaar belooft ons seks op tv
Sluiten