Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 5 jan 2017 / 07:36 uur

Smerige scheidingen: moddergooien in de spotlights

Nieuws van gisteren: Johnny Depp beschuldigt zijn ex, actrice Amber Heard, ervan dat ze hun echtscheiding rekt omdat de publiciteit daarover haar carrièretechnisch gezien goed uitkomt. De Pirates Of The Caribbean-held kreeg eerder een contactverbod opgelegd nadat hij door Heard was beschuldigd van alcoholisme en mishandeling. Na een huwelijk van een jaar vroeg Heard in mei vorig jaar de scheiding aan en sindsdien rollen de twee knokkend over de grond.

Angelina Jolie en Brad Pitt.

Gestrekt been

Ook in vechtscheiding op dit moment: voormalig droomkoppel Angelina Jolie en Brad Pitt. Hij wil hun zes kinderen twee per week zien, maar zij ligt dwars. Pitt ziet de kinderen slechts één keer per week en dan ook nog, op last van de advocaten van Jolie, onder toezicht van psychologen. Pitt gaat de strijd om het voogdij-recht inmiddels met gestrekt been in en zegt dat Jolie gevoelige informatie, de namen van de therapeuten van hun kinderen bijvoorbeeld, naar buiten brengt die hun kroost kan schaden. En de volgende lading modder is ongetwijfeld alweer onderweg.

Heidi Klum en Seal.

Romantiek

Zelfs de huwelijksgeloften jaarlijks herhalen, zoals Seal en Heidi Klum, helpt niet. In 2012 lieten de Britse zanger en het Duitse model weten dat het na zeven jaar klaar was. ‘Mensen zagen ons altijd lachend en gelukkig, maar dat kwam vaak niet overeen met de werkelijkheid’, aldus Klum na de breuk. De bedoeling was dat de scheiding in het belang van hun vier kinderen netjes zou verlopen, maar dat lukte niet. Wat volgde was gedoe over de voogdij (Klum wil die volledig), geld (Klum heeft véél meer dan Seal), foto’s (Seal verkocht privékiekjes van de kinderen aan een cameragigant die ze gebruikte in een commercial) en affaires (Klum deed het tijdens hun huwelijk met haar bodyguard).

Kim Basinger en Alec Baldwin.

Honkbalknuppel

‘In mijn dromen sloeg ik haar advocaat dood met een honkbalknuppel’, aldus acteur Alec Baldwin terugkijkend op zijn vechtscheiding, één van de beroemdste uit de geschiedenis, van actrice en sekssymbool Kim Basinger. Op hun droomhuwelijk – ze waren de Brad en Angelina van de 90’s – volgde een smerige strijd om het voogdijschap van hun dochter Ireland. Kim beschuldigde Alec van agressiviteit en Alec reageerde dat Kim heftige mentale problemen had. Op het dieptepunt verscheen er een fragment uit een voicemail online, waarschijnlijk doorgespeeld door de advocaat van Basinger, waarin Baldwin hun dochter een ‘onbeschoft, dom varken’ noemt. Weg omgangsregeling.

Sylvie Meis en Rafaël van der Vaart.

Kluiten

Denk niet dat het in de Nederlandse showbizz heel veel anders gaat. Meest recente geval is de scheiding van voormalig topvoetballer Rafaël van der Vaart en presentatrice Sylvie Meis. Rechtszaken over het fortuin van Rafaël worden afgewisseld met gesteggel over zoontje Damiàn. En het begon allemaal nog zo beschaafd: toen de twee in 2013 aankondigden te gaan scheiden ging dat gepaard met woorden als ‘harmonie’ en ‘respect’. De mooie woorden werden vervangen door zompige kluiten toen ‘Raffi’ een relatie begon met Sylvie’s harstvriendin Sabia.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Smerige scheidingen: moddergooien in de spotlights
Sluiten