Metro
Metro Entertainment 12 jan 2017 / 18:47 uur

RTL haalt programma ‘De Succesfactor’ van de buis

RTL heeft het tv-programma De Succesfactor (RTL 7) per direct geschrapt. Aanleiding is een uitzending van het VARA-programma Rambam donderdagavond.

De makers laten daarin zien hoe ze met het uitzendbureau Topp Recruitment een ondernemersprijs in de wacht sleepten. Niets mis mee, ware het niet dat het uitzendbureau fictief was.

Gegarandeerd prijs

Volgens Rambam is het programma niet helemaal waarheidsgetrouw. De programmamakers menen dat je tegen een betaling van 12.750 euro sowieso als beste in je branche eindigt. Daarnaast krijgt het bedrijf in kwestie een geldprijs en de nodige aandacht op tv. De prijsuitreiking is het belangrijkste onderdeel van het televisieprogramma. Vorig jaar reikte oud-premier Peter Jan Balkenende de prijs uit.

RTL meldt donderdag in een verklaring: „Wij hebben de uitzending van Rambam over het programma De Succesfactor inmiddels kunnen bekijken. Dit is een zeer ernstige zaak. Wij hebben dit verder onderzocht en naar aanleiding van onze bevindingen zijn wij genoodzaakt per direct het betreffende programma, dat wordt uitgezonden op RTL 7 via ingekochte zendtijd, niet meer uit te zenden. Ook zal het betreffende programma niet meer te zien zijn bij RTL XL.”

De uitzending van Rambam is donderdagavond om 22.05 uur te zien op NPO 3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RTL haalt programma ‘De Succesfactor’ van de buis
Sluiten