Napraat Wie Is De Mol? Molfan vs. Molmaagd (3)

Metro’s Constance kijkt al jaren naar Wie is de Mol? Collega Erik kijk dit jaar voor het eerst. Elke week bespreken ze de uitzending.

Constance: Erik, zeg eens eerlijk, wat ging er door je heen toen je Imanuelle tranen met tuiten zag wenen toen Roos een rood scherm kreeg en naar huis moest?

Erik: Ehm, ik dacht alleen maar ‘jankerd!’, ‘aansteller!’. Had ik er als Mol-maagd weer iets achter moeten zoeken?

U bent gewaarschuwd

Constance: Oh nee hoor, maar ik kan me zo voorstellen dat je dat als nieuweling wat overtrokken vindt. Maar ik kan je zeggen: het gebeurt elk jaar en wordt erger naarmate het seizoen vordert. U bent gewaarschuwd. Wat vond je verder van aflevering 3?

Erik: Ik vond het de minste aflevering, vooral door dat jeugdkampspelletje estafette in de Amerikaanse duinen. Ze moesten 10 meter rennen! Maar ik moet ook bekennen dat ik in een dip zit. Ik kan geen enkele aanwijzing ontdekken en dacht nul keer ‘háh!’. Ik moet blijkbaar nog veel leren.

https://twitter.com/jeltenieuwhuis/status/822900911240544257

Constance: Eerlijk? Ik denk eigenlijk nooit ‘hah’ en volgens mij vele molloten met mij. Sasika en Serge zongen het al, maar het zijn echt de kleine dingen die het doen (die het doen). Bovendien is het dit jaar extra moeilijk door de blooper met Klaas vorig jaar.

Erik: Mag ik als Mol-maagd dan iets vragen? Zit ik tien weken lang te loeren voor die éne aanwijzing? Of heb ik er inmiddels al 28 gemist?

Wie zat op wie?

Constance: Nee, het is een optelsom. Daarom moet je dus ook aantekeningen maken. Hoe vaak heeft iemand geld voor de pot verzameld? Wie zat op wie bij de test en wie kreeg een rood scherm? Zo krijg je steeds meer een beeld. Let jij vooral op molacties?

Erik: Deze Mol-maagd tuurt naar van alles, maar blijkbaar vooral heel erg naar niets. Ik snap er geen reet van! Het aantal aantekeningen dat ik zaterdag maakte? Eén. Komt ie: ‘Bij de aankondiging dat de reis naar het Wilde Westen gaat, kijkt Sigrid alsof ze het al wist’.

Constance: Ha! Daar is de tunnel.. eh Jonkvisie weer! Sigrid deed het veel te goed voor een mol. Met name in die auto. Jochem daarentegen… en Sanne… die deden écht raar. Ik ben dus weer van de Jonkvisie (Sigrid + mol) afgestapt. Zo gaan die dingen.

Erik: Maar Sigrid las aanwijzing 10 en 11 verkeerd om op. Háh! Verkijk je niet op de Jonkvisie. Met je Sanne. Sanne is gewoon ontzettend dom met al haar vraagjes, geloof mij maar.

De echte Dip

Constance: Ik vind je wel fanatiek voor iemand in een dipje! Straks ga je nog huilen als Sigrid eruit gaat.

Erik: Dan zul je de echte Dip van Jonk meemaken. Hevig snikkend op mijn hoekbank, met meer tranen dan Imanuelle. Om Sigrid en om mijn falen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Napraat Wie Is De Mol? Molfan vs. Molmaagd (3)
Sluiten