Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 2 jan 2017 / 17:18 uur

Naar deze muziek kijken wij met smart uit in 2017

Wat brengt het nieuwe jaar aan nieuwe muziek? Metro kijkt alvast vooruit.

The xx
Het jaar begint goed met I See You, het derde album van The xx. Wij mochten er al even naar luisteren en hebben goed nieuws: er zit iets meer tempo en dynamiek in dan in de prachtige, sferische eerste twee platen van het Britse trio. En daar wordt The xx eigenlijk alleen maar beter van. Release: 12 januari.

Drake
Lukt het de Canadese popster-rapper Drake om een album te maken dat succesvoller is dan zijn vorig jaar uitgekomen Views? De met bijna drieënhalf miljard streams best beluisterde artiest ooit op Spotify gaat ongetwijfeld een serieuze poging wagen. More Life is de werktitel en het album schijnt in het eerste kwartaal van ’17 uit te komen.

Lorde
De Nieuw-Zeelandse Lorde werd in 2013 in één klap popster en heldin met haar elektronische, minimalistische debuut Pure Heroine. Anno 2017 is Lorde nog altijd piepjong, 20, en muziekliefhebbers kijken reikhalzend uit naar het geluid van haar nieuwe album, dat al een tijdje op de plank schijnt te liggen.

Ryan Adams
De vooruitgesnelde single van Prisoner, zo heet de nieuwe plaat van countryrocker Ryan Adams, is een euforische stadionknaller. Als Do You Still Love Me? illustratief is voor zijn nieuwe plaat, bestellen wij hem alvast. Release: 17 februari.

Dua Lipa
De Brits-Kosovaarse bombshell Dua Lipa, bekend van wereldhit Be The One, zou in 2017 wel eens kunnen uitgroeien tot dé popster. ‘Ik ga de wereld overnemen’, zegt ze zelf bescheiden. En dat terwijl haar debuutalbum, 10 februari is de releasedatum, nog moet uitkomen.

Arcade Fire
Will Butler zegt dat er wordt gewerkt aan een opvolger van Reflektor van vier jaar terug. ‘We zijn allemaal weer iets ouder, dikker en luier, dus het kan nog even duren’, aldus de frontman van de populaire Canadese altrockers. Hij belooft veel synthesizers.

The National
Hij wordt maar uitgesteld en uitgesteld, die nieuwe plaat van de geliefde melancholische rockband The National, maar in 2017 moet het er echt van gaan komen. Hij wordt qua geluid iets steviger dan voorganger Trouble Will Find Me, zo heeft de band laten weten.

System Of A Down
Fans van System Of A Down (je weet wel, van Toxicity en Chop Suey) vieren feest sinds de ziedende Amerikaans-Armeense metalband vorige week aankondigde in 2017 voor het eerst sinds elf jaar met een nieuwe plaat te komen. In juni staan ze ook nog op Pinkpop.

U2
Zanger Bono en The Edge hebben in interviews laten vallen dat er dit jaar een nieuw album, dat naar verluidt Songs Of Experience gaat heten, aankomt. De iconische Ieren gaan ook weer touren, dit keer om de 30e verjaardag van succesalbum The Joshua Tree te vieren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Naar deze muziek kijken wij met smart uit in 2017
Sluiten