Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 18 jan 2017 / 07:32 uur

Met wie willen de vrienden van Amstel (g)een duet?

De vrienden van de negentiende De Vrienden van Amstel Live komen vanaf donderdag negen avonden lang samen in een uitverkocht Rotterdam Ahoy. De Nederlandse artiesten, van Marco Borsato tot Golden Earring en de gastheren Nick en Simon, zullen vooral veel samen optreden. Onlangs kwamen ze bij elkaar om in café Carels in Amsterdam af te trappen en een paar goudgele rakkers te nuttigen. Metro vroeg vijf van hen: met wie zou je heel graag nog eens samen willen zingen? En met wie niet?

Met wie willen de vrienden van Amstel (g)een duet?
Foto: Levin den Boer | ANP

Diggy Dex

Wel: „Ik zou heel graag eens met Paskal Jakobsen van Bløf willen optreden. Hij is iemand die me enorm raakt. Dat zou ik ook kunnen zeggen van Jack Poels van Rowwen Hèze en Huub van der Lubbe van De Dijk. Ik ben wel fan van de Nederpoprockdingen.”

Niet: „Persoonlijk heb ik niet zoveel met De Toppers, hoe aardig de heren ook zijn. Gerard Joling vind ik bijvoorbeeld superaardig. Hoe zij nummers uitvoeren, nee dat ligt me niet. Ik zou nooit met hen meedoen.”

Met wie willen de vrienden van Amstel (g)een duet?
Foto: Ferdy Damman | ANP

Marco Borsato

Wel: „Degene met wie ik heel graag wilde zingen was, door mijn Italiaanse achtergrond, Andrea Bocelli. Die wens is al uitgekomen. Ik kan nu alleen nog maar zeggen: als je iets heel graag wilt, ga er gewoon voor. Zelf ga ik tijdens Vrienden van Amstel iets heel bijzonders doen, maar een droom voor een samenwerking heb ik niet meer.”

Niet: „Met wie ik niet zou willen optreden, daar denk ik niet over na. Ik steek geen energie in dingen die op voorhand al niet logisch zijn.”

Met wie willen de vrienden van Amstel (g)een duet?
Foto: Lex van Lieshout | ANP

Douwe Bob

Wel: „Ik wil graag optreden met Johnny Cash, eigenlijk met wel meer mensen die dood zijn. Ik ben ook wel een muzieksnob, hè? Mensen reageren daar niet altijd goed op, maar ik vind weinig muziek heel mooi. Begrijp me echter niet verkeerd, dat is iets anders dan dat ik alles slecht vind.”

Niet: „Met wie ik niet wil zingen, ehm, heb je effe? Dat is nogal een lijst. Er zijn sowieso heel weinig stemmen die bij mij passen.”

Met wie willen de vrienden van Amstel (g)een duet?
Foto: Ferdy Damman | ANP

Jack Poels

Poels is de zanger van Rowwen Hèze.

Wel: „Ik wil optreden met Keith Richards van The Rolling Stones en Shane MacGowan van The Pogues. Die laatste zag ik ooit op Pinkpop en is mijn grote held.”

Niet: „Laat me maar niet met Elvis zingen, als dat kon. Mijn vrouw vindt Elvis zó leuk, die concurrentiestrijd ga ik altijd verliezen. Bovendien is hij te goed. Met mijn vrouw ben ik twee keer op zijn landgoed Graceland geweest. Wat een grootheid. Nu ik met jou sta te praten, staan er zoveel jaren na zijn dood nog steeds rijen mensen voor zijn graf.”

Met wie willen de vrienden van Amstel (g)een duet?
Foto: Levin den Boer | ANP

VanVelzen

Wel: „Ik weet niet precies wat het is, ik heb niet echt goede argumenten, maar ik heb een zwak voor Sheryl Crow. Ik denk dat ze sympathiek is. Ze schrijft zelf, produceert zelf en dat allemaal heel smaakvol.”

Niet: „Met wie niet: dat is een vraag waar ik huiverig voor ben. Jij schrijft het vast aardig op, maar dan zie ik elders weer grote koppen terug. Sorry…”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met wie willen de vrienden van Amstel (g)een duet?
Sluiten