Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 3 jan 2017 / 15:02 uur

Manager Mariah geeft producent schuld faaloptreden

Niet Mariah Carey zelf, maar een falende producent was het grote probleem tijdens het inmiddels veelbesproken mislukte nieuwjaarsoptreden van de zangeres vorige week in New York. Dat stelt Mariah’s manager Stella Bulochnikov in een getailleerd interview met Entertainment Weekly. Klachten van de zangeres over niet werkende ‘in-ears’ zouden de hele avond niet serieus zijn genomen.

Tijdens de soundcheck voor het optreden merkte Carey al dat de ‘oortjes’ niet werkten. En die zou de zangeres echt nodig hebben om zichzelf tijdens het zingen te kunnen horen. „Mariah zat een paar uur van tevoren op de rand van het podium met een microfoon om het geluid te testen. Dat was voor haar het allerbelangrijkst. Het geluid kwam slecht door, maar er werd gezegd dat het in de avond zeker zou werken”, aldus Bulochnikov.

Even later, toen Mariah een interviewtje deed met Ryan Seacrest, de presentator van de avond, merkte de zangeres opnieuw dat het geluid niet goed was. „Ze kon Ryan bijna niet horen. Ze had erg veel last van het geluid dat van Times Square kwam. Toen we naar de verantwoordelijke persoon liepen, werd ons gezegd dat de oortjes die ze voor het optreden zou gaan gebruiken in de trailer lagen.”

Nieuwe oortjes

Maar ook die nieuwe ‘in-ears’ volstonden niet, vertelt de manager. „Toen we na een touch-up in de trailer in de tent naast het podium stonden, merkte Mariah opnieuw op dat het geluid niet goed was. De producent verzekerde ons toen dat dat kwam omdat het signaal niet werd opgepakt in de tent, maar het op het podium zeker zou werken. Toen zijn we naar het podium gegaan.”

Maar vier minuten voor het begin kwam er nog steeds geen geluid uit de oortjes, vertelt de manager. „Weer twee minuten later werd door de producer beloofd dat het geluid op het podium echt zou werken. Mariah vertrouwde het niet en besloot de oortjes uit te doen. Zo hoopte ze iets te kunnen horen van de muziek uit de speakers en daarmee mee te zingen. Maar het geluid van het publiek op Times Square overstemde de muziek. Het was een gekkenhuis. Op dat moment was er geen weg meer terug.”

Moment

Mariah besloot echter om wel op het podium te blijven staan en met de muziek mee te murmelen. Jammer, zegt Mariah’s manager nu, een gemiste kans. „Ze had van het podium moeten stappen en de microfoon tegen iemands hoofd moeten smijten. Dat was pas een moment geweest.”

Na het optreden bevestigde producent Mark Shimmel aan Mariah’s manager dat de oortjes inderdaad stuk waren. Stella Bulochnikov stelde toen voor om de tv-uitzending voor de westkust (waar met vertraging werd gekeken wegens het tijdsverschil) te schrappen, maar daar wilde Shimmel niet aan. Volgens Bulochnikov koos de producent er daardoor bewust voor om Carey voor gek te laten staan op tv en zo een viral video te creëren. „Ik vond het een redelijk voorstel, maar hij ging er niet in mee.”

Op de vraag hoe het nu met Mariah gaat, antwoord manager Bulochnikov. „Ze negeert het gewoon. Ze heeft belangrijkere dingen aan haar hoofd nu.” Producent Mark Shimmel wilde volgens Entertainment Weekly niet reageren op dit verhaal.

Reageer op artikel:
Manager Mariah geeft producent schuld faaloptreden
Sluiten