Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 26 jan 2017 / 18:26 uur

Confrontaties aan de talkshowtafel

Aan ’s lands talkshowtafels is het meestal een gezellige boel, maar soms loopt het ook flink uit de hand.

Eva Jinek schoot woensdag flink uit haar slof tegen Jules Deelder, die avond een van de gasten in haar NPO 1-talkshow Jinek. De Rotterdamse dichter tetterde steeds door de andere gasten heen en Jinek was dat op een gegeven moment meer dan zat. „Jules, als het zo doorgaat, wil ik dat het ophoudt. Ik meen het serieus!”, klonk het streng uit de mond van de presentatrice. „Hier aan tafel geldt een bepaalde vorm van beleefdheid en ik bepaal dat!”

Het tafereel zorgde voor een hoop rumoer op de socialmedialkanalen. Zo vaak komt het immers niet voor dat er heibel ontstaat aan een der vaderlandse talkshowtafels. Meestal is het er namelijk wel gezellig, maar zo nu en dan zorgt een gebeurtenis of gast toch voor een confrontatie met de presentator.

Prem Radhakishun

Mediapersoonlijkheid Prem Radhakishun is geregeld betrokken bij zo’n tv-relletje. Nog niet zo lang geleden kreeg hij het aan tafel bij DWDD aan de stok met Matthijs van Nieuwkerk, de over het algemeen altijd vriendelijke presentator van het actualiteitenprogramma. In een verhitte discussie over de Volkskrant, liet Prem zich ontvallen dat journalist Jean-Pierre Geelen het graag met kleine kinderen zou doen. „Doe normaal! Prem, doe normaal!”, riep Van Nieuwkerk. Prem ging door, maar Van Nieuwkerk onderbrak hem opnieuw. „Jij neemt nu terug wat je over Jean-Pierre Geelen zei. Dat soort dingen ga je toch niet zomaar over de tafel gooien? Prem, dit gaan we hier niet doen.” Aan het einde van het programma eiste Matthijs een excuses van Prem, en kreeg dat. Bedremmeld zei Prem: „Ik had dat niet moeten doen.”

tekst gaat verder onder de video

Een ander voorbeeld is de ‘zonnebrillen-gate’ bij Pauw in 2016. Een aantal van de in opspraak geraakte hangjongeren uit de Zaanse wijk Poelenburg was te gast om over de problemen in de wijk te praten, maar de jongens weigerden daarbij hun zonnebrillen af te zetten. Toen een van de achter een zonnebril en onder een petje verscholen jongens begon te roepen, was voor Pauw de maat vol. „Of je doet je zonnebril af of je houdt nu je mond”, sprak Pauw vermanend. „Omdat ik niet ga praten met iemand die ik niet kan zien”, antwoordde de presentator toen de jongen om een reden vroeg.

https://www.youtube.com/watch?v=ET1qzdpXU7o

In de meeste gevallen van televisieruzie is het echter niet de presentator die boos wordt op de gast, maar andersom. Johan Derksen die wegloopt bij VI na zijn zoveelste ergernis over Wilfred Genee, Peter R. de Vries die vindt dat hij onder valse voorwendselen naar de studio is gelokt (bij DWDD én Oog in Oog van Sven Kockelman), Daan Roosegaarde die de manier waarop Twan Huys hem interviewt bij College Tour niet kan waarderen; de voorbeelden zijn eindeloos. Een video-overzicht.

https://www.youtube.com/watch?v=PfkoQtpxick

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Confrontaties aan de talkshowtafel
Sluiten