Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 6 jan 2017 / 07:25 uur

Art Rooijakkers: ‘De mol 2017 heeft talent’

In de Amerikaanse staat Oregon zag Wie is de Mol?-presentator Art Rooijakkers dit seizoen een mol met talent opereren.

Fans van Wie is de Mol? kunnen hun geluk niet op: morgen gaat het zeventiende seizoen van hun favoriete tv-programma eindelijk van start op NPO 1. Tien bekende Nederlanders reisden dit keer af naar de Amerikaanse staat Oregon om uit te vinden wie van hen de saboteur en dus de mol is. Voor de vijfde keer gebeurt dit onder de bezielende leiding van Art Rooijakkers.

„Het zou zomaar eens kunnen dat dit seizoen het meest mysterieuze seizoen ooit is”, vertelt de presentator als Metro hem spreekt over de nieuwe afleveringen. „Vanaf dag 1 gebeuren er mysterieuze zaken en spelen er onverklaarbare dingen. Alles wat er gebeurt, loopt bovendien in elkaar over, waardoor het spel dit jaar meer dan ooit een non-stop rollercoaster is. De kandidaten kunnen niet plaatsen wat er gebeurt.”

via GIPHY

Zonder al te veel te verklappen, kan Rooijakkers (40) wel zeggen dat die geheimzinnige sfeer voor een deel wordt veroorzaakt door de locatie waar het programma dit jaar is opgenomen: de bosrijke Amerikaanse staat Oregon. „Het is iets anders dan een tropisch strand met palmbomen, zoals we die de afgelopen jaren natuurlijk vaak gezien hebben. De omgeving waarin we nu starten is echt wel een beetje creepy.”

Condooms

Ook op andere vlakken was Oregon een perfecte plek om een geheimzinnig programma als Wie is de Mol? op te nemen. Omdat het gebied nogal onontdekt is, hoefde Rooijakkers voor het eerst in vijf jaar niet steeds weg te duiken voor Nederlandse toeristen, vertelt hij. „We zijn geen Nederlandse toerist tegengekomen. Vaak was dat wel zo en zodra iemand ‘Nederlanders!’ riep, moest ik wegduiken en zat ik in de struiken tussen de gebruikte condooms te wachten tot ik weer tevoorschijn mocht komen!”

Goede mol

Over wie de mol dit jaar is, mag (en wil!) Art natuurlijk helemaal niets zeggen, maar na een beetje aandringen wil de presentator wel iets loslaten over de saboteur van dit jaar. „Ik vind dat we een heel goede mol hebben dit jaar. De mol is heel goed in het opgaan in de groep. Het is iemand die… nee, laat ik het anders zeggen. Als mol heb je een dubbelrol, namelijk als kandidaat en als mol. Die dubbelrol heeft deze mol heel goed door. Het is een mol met talent”, besluit Rooijakkers.

Wie is de Mol?, vanaf zaterdag 7 januari om 20.30 uur op NPO 1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Art Rooijakkers: ‘De mol 2017 heeft talent’
Sluiten