Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 8 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Willie Wartaal kan niet tegen huilende mensen

In Willie’s Wheels verrast Willie Wartaal fans door hun idool naar ze toe te brengen in een bijzondere auto. Aan Metro vertelt hij dat hij daarbij maar moeilijk tegen huilende mensen kan.

Heb je Willie’s Wheels zelf bedacht?

Nee, ik ben niet iemand die zelf tv-formats bedenkt. Ik ben gewoon muzikant. Ik wilde ook eigenlijk net weer de studio induiken toen ik voor dit programma werd gevraagd. Maar omdat ik het zo goed bij me vond passen, had ik zoiets van: waarom niet?

Wat is het idee achter die auto’s?

Ik hou gewoon van auto’s. Dus het idee van elke week een andere auto zag ik wel zitten. Zo wordt het voor de artiest ook echt een leuke dag. Het is toch anders of je in een Renault Clio of in een exacte replica van The Nightrider-auto komt voorrijden.

De ontmoetingen worden soms emotioneel. Kan jij tegen huilende mensen?

Nee, helemaal niet! Als ik zie dat het gaat gebeuren, denk ik ‘niet kijken, niet kijken!’ Gelukkig kan ik me wel inhouden. Het is vooral tof dat mensen die muziek maken zoveel los kunnen maken.

Welke artiest mag jou verrassen?

Moeilijk. Iemand als R. Kelly vind ik heel goed, maar die hoef ik niet voor de deur, haha. Ik zou het eerder buiten de muziek zoeken. Bernard Hammelburg, de buitenlandcorrespondent van radio BNR. Ja, daar wil ik wel een tof gesprek mee voeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Willie Wartaal kan niet tegen huilende mensen
Sluiten