Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 7 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Voice Kids-winnares Laura (18) is zwaar depressief

De 18-jarige Laura van Kaam, die in 2013 The Voice Kids won, heeft een zware depressie. Dat heeft de zangeres woensdag laten weten in een openhartige post op Facebook.

Laura schrijft dat ze lang heeft gedaan alsof er niets aan de hand was, maar dat ze nu eerlijk wil zijn naar buiten toe. „Ik verplichtte mijzelf net weer wat leuks te posten op Facebook. Toch wil ik niet langer een masker dragen. Niet langer de schijn ophouden als mensen doorhebben dat het niet goed gaat. Ik wil niet langer meer liegen.”

Ze schrijft dat zo’n drie maanden geleden de diagnose ‘zware depressie’ werd gesteld en dat ze het moeilijk heeft gevonden om opeens ‘ziek’ te zijn en de stempel ‘patiënt’ te krijgen. Ook tegenover haar ouders. „Ik schaamde me en voelde mij schuldig. Zelfs mijn ouders wisten het niet. Ik heb het hen laten weten via een brief."

Lieve volgers, dit is mijn verhaal. Een heel eerlijk verhaal. Ik verplichtte mijzelf net weer wat leuks te posten op…

Gepostet von Laura van Kaam on stage am Dienstag, 6. Dezember 2016

De zangeres schrijft ook dat ze haar bericht niet deelt om medelijden te creëren. „Alles behalve dat! Naast dat ik er nu voor uit wil komen, heb ik nog een doel: Ik hoop dat depressie eerder opgemerkt wordt zodat mensen op tijd hulp krijgen.”

Laura tijdens de Voice Kids in 2013./ANP

Laura werd in 2013 winnares van het RTL 4-programma The Voice Kids. Ze was toen 14 jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Voice Kids-winnares Laura (18) is zwaar depressief
Sluiten