Metro
Metro Entertainment 23 dec 2016 / 19:26 uur

Tussenstand SR: Rutte blijft slapen, 5 mln opgehaald

Minister-president Mark Rutte brengt de nacht door in het Glazen Huis in Breda. Hij is te gast bij 3FM-dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende in het kader van de actie Serious Request.

Om iets voor 20.00 uur vrijdagavond stapte Rutte het Glazen Huis in. Het staat op de Grote Markt in Breda. De premier blijft tot zaterdagochtend 07.00 uur. De komende nacht zet hij zich in voor 3FM Serious Request om geld op te halen voor kindersterfte door longontsteking in landen als Ivoorkust en Ethiopië.

Ouders bellen

„Je gezondheid is het belangrijkste dat er is, naast familie en vrienden. De kerstdagen zijn voor mij bij uitstek de dagen in het jaar om veel tijd aan familie en vrienden te besteden”, zei VVD’er Rutte bij zijn entree. „Als ik in deze dagen dan ook nog een bijdrage kan leveren aan de gezondheid van kinderen dan doe ik dat graag.”

Natuurlijk was er ook ruimte voor een grapje. Zo beloofde Rutte ouders van kinderen die te laat thuiskomen omdat ze bij het Glazen Huis langs gingen, een belletje te geven. Hij zou de ouders mede delen dat zij daar „met goedkeuring van de regering” waren.

Tussenstand

Ook werd er vrijdag de tussenstand van Serious Request bekend gemaakt. Inmiddels is er 5 miljoen euro binnengehaald voor het goede doel. Dat is mede dankzij de kleine Tijn, die met zijn nagellak meer dan een miljoen ophaalde.

Eerdere slaapgasten waren onder anderen Journaalpresentatrice Dionne Stax, talkshowhost Humberto Tan en zangeres Miss Montreal. Laatstgenoemde ontroerde donderdag met een muzikale ode aan Tijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tussenstand SR: Rutte blijft slapen, 5 mln opgehaald
Sluiten