Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 19 dec 2016
Leestijd: 3 minuten

Roast of Gordon: Roasten als in Amerika

Metro was bij de opnames van The Roast of Gordon en concludeert dat er heel goed naar Amerika is gekeken.

„Hoeveel ik hiervoor betaald krijg? Dat ga ik jou niet vertellen, maar hierna ga ik lekker zes weken op vakantie!”, giert Gordon vanaf de blauwe loper die voor de Hilversumse Studio 21 is uitgerold. Nog een klein halfuurtje en de ‘ras-entertainer’, zoals Cornelis Heuckeroth zichzelf graag noemt, is het middelpunt van The Roast of Gordon. Voor dit uit Amerika overgewaaide tv-concept heeft Comedy Central acht bekende Nederlanders bereid gevonden om Gordon – en ook elkaar – en plein public eens flink de waarheid te zeggen. 538-dj Sander Lantinga, pornoster Bobbi Eden en cabaretier Peter Pannenkoek zijn slechts drie van de sterren die om beurten achter de microfoon zullen kruipen om ‘Goor’ te roosteren. Jörgen Raymann praat alles aan elkaar.

De presentator en koffie-ondernemer zelf heeft er duidelijk zin in. En dat is ook het uitgangspunt, want hoewel Gordon straks de afschuwelijkste verwensingen om de oren zullen vliegen, is het de bedoeling van een Roast dat de hoofdpersoon het allemaal lachend ondergaat. Niet voor niks is ‘you only roast the ones you love’ een gevleugelde uitspraak in de cabaretwereld. En zo denkt het middelpunt van de eerste Nederlandse Comedy Central-Roast er ook over. „Ik zie het als een eer”, zegt Gordon.

Rob Lowe

De enige voorwaarde die hij aan zijn deelname stelde, was dat alles exact zo moest zijn als in Amerika. „Comedy Central heeft me naar The Roast of Rob Lowe in Los Angeles gestuurd, eerder dit jaar. Dat was fantastisch, zo wilde ik het ook.” Met de minstens twintig meter lange loper bij de entree lijkt dat vooralsnog gelukt. „Als ik om me heen kijk, is het echt on-Nederlands. Zo mooi ziet het eruit.”

On-Nederlands zou je ook de tot Roast-arena omgebouwde Studio 21 kunnen noemen. Net als bij grote shows in de VS zit het publiek, onder wie een hele batterij bekende Nederlanders, ook hier niet op een tribune, maar aan met keurige witte kleden gedekte tafels. De entree van de hoofdrolspeler doet ook exotisch aan: Gordon wordt binnengereden door acht fitboys, ieder slechts geleed in een lendendoek.

Als het geheel van start gaat, wordt duidelijk dat de roasters zich ook hebben laten inspireren door de Amerikaanse Roasts van onder meer Charlie Sheen, Donald Trump en Justin Bieber, want ze gaan er direct keihard in. Raymann zet de toon door te vermelden dat het de bedoeling was dat het panel zou bestaan uit met Gordon bevriende BN’ers, maar: „Er was niemand te vinden die ooit fijn met hem heeft samengewerkt. En dus zijn het deze mensen geworden.” Hij kondigt Sander Lantinga vervolgens aan als „die dj met paniekaanvallen”. Niemand wordt gespaard. Sophie Hilbrand wordt gepakt op haar vaak niet zo glamoureuze voorkomen, Bridget Maasland op haar kilheid en radioman Erik de Zwart op zijn leeftijd.

Tot slot krijgt Gordon, net als bij de Amerikaanse versie van het programma, op het laatst de kans om zijn roasters terug te pakken. En laten we het zo zeggen: die kans laat hij niet aan zich voorbijgaan…

The Comedy Central Roast of Gordon wordt dinsdag 20 december om 20.30 uur uitgezonden op Comedy Central.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Roast of Gordon: Roasten als in Amerika
Sluiten