Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 27 dec 2016 / 11:51 uur

Nieuw in de Nederlandse bioscopen deze week

Onderstaande films draaien deze week voor het eerst in de Nederlandse bioscopen.

Onze Jongens
Wanneer Jorrit (Jim Bakkum) na jarenlange afwezigheid terugkomt in Nederland wacht hem daar niet veel moois. Zijn ex-vrouw wil hem nog steeds niet zien en zijn 8-jarige zoontje is vooral teleurgesteld in zijn vader. Bij het bouwbedrijf van vriend Bas gaan de zaken ook slecht. Tot de mannen een gat in de markt ontdekken. Niet zozeer het klusvermogen, maar de gespierde lichamen zijn een hit bij de vrouwelijke klanten.

https://www.youtube.com/watch?v=h85Qs1LfFAQ

Cézanne et moi
De schilder Paul Cézanne en de schrijver Emile Zola zijn beste vrienden sinds hun kinderjaren. Ze delen alles: hun dromen, twijfels en liefdes. Paul was rijk en Emile arm, maar de rollen zijn inmiddels omgedraaid. Terwijl Paul nog altijd op een doorbraak wacht, heeft Emile alles: roem, geld en de perfecte vrouw, de grote liefde van Paul.

https://www.youtube.com/watch?v=GHuuIReTZTE

Fai Bei Sogni
De idyllische jeugd van de negenjarige Massimo wordt abrupt verstoord door de raadselachtige dood van zijn moeder. Jaren later, in de jaren negentig, treffen we Massimo aan als een succesvolle journalist. Als verslaggever van de oorlog in voormalig Joegoslavië krijgt hij last van paniekaanvallen. Terug thuis in Turijn komen er pijnlijke herinneringen aan vroeger boven. Enig lichtpuntje: zijn begripvolle en sympathieke dokter Elisa (Bérénice Bejo).

https://www.youtube.com/watch?v=Vbz6AaJPgJw

Sangue del mio Sangue
De jonge soldaat Federico wil weten wat zijn broer, een priester verleid door een non, tot zelfmoord dreef. Hij bezoekt het klooster van Bobbio, waar de zuster, beschuldigd van hekserij, opgesloten zit. Benedetta betovert hem op zijn beurt. Ze wordt tot de dood veroordeeld en wordt levend ingemetseld. Op dezelfde plaats, eeuwen later … Federico, een departementale inspecteur klopt op de deur van hetzelfde klooster, nu een verlate gevangenis.

https://www.youtube.com/watch?v=n2R-i1wq_r4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nieuw in de Nederlandse bioscopen deze week
Sluiten