Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 14 dec 2016 / 07:58 uur

Kerstcadeau voor partner en vader het moeilijkst

Mensen die met de kerstdagen cadeaus voor elkaar kopen, vinden het het moeilijkst om geschikte pakjes te vinden voor hun partner en hun vader. Vrouwen vinden dat voor hun lover het moeilijkst, terwijl mannen dat voor hun vader de lastigste te vinden. Dat blijkt uit het Grote Kerstkado-onderzoek van Hema. Daarvoor werden zo’n duizend mensen ondervraagt.

Ruim 20 procent van de ondervraagde vrouwen geeft aan het cadeau voor de eigen partner het lastigst te vinden, terwijl 44 procent van de mannen dat juist het makkelijkste cadeau noemt. Mannen hebben het dan weer moeilijk met een cadeau voor hun eigen vader: 18 procent. Het makkelijkst te scoren vinden vrouwen de cadeaus voor hun kinderen.

14 geven , 4 krijgen?

Nederlandse vrouwen kopen gemiddeld 14 kerstcadeaus en mannen 11. Een beetje gek is het dus wel te noemen dat de meeste Nederlanders niet meer dan 4 cadeaus verwachten te krijgen.

De aanschaf van de geschenken verloop overigens voorspoedig: 50 procent van de ondervraagden heeft op dit moment (krap twee weken voor Kerst) de helft van alle pakjes al binnen. Een derde gaat deze week op pad om alles af te ronden. Nog geen procent van de ondervraagden gaat slechts een dag van tevoren op kerstcadeaujacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kerstcadeau voor partner en vader het moeilijkst
Sluiten