Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 7 dec 2016 / 19:25 uur

Johnny Depp is wederom de meest overbetaalde acteur

Het is helaas niet zijn eerste keer, nee, het is al het tweede jaar dat op rij dat Johnny Depp op nummer een staat in de door Forbes gepubliceerd lijst van overbetaalde acteurs.

Dit wil zeggen dat de films waar Johnny Depp in speelde, het minste geld in het laatje brachten in relatie tot het geld dat hij de studiobazen kostte. Zijn laatste drie films leverden hen voor elke dollar die Depp incasseerde, slechts 2,80 dollar op.

Niet bepaald een opsteker na alle commotie die Depp het afgelopen jaar over zich heen kreeg. En de kans bestaat dat er een verband is tussen de twee. Depp kwam eerder dit jaar zeer negatief in het nieuws toen zijn vrouw Amber Heard hem beschuldigde van mishandeling. Of dit ook waar is, weten we tot op de dag van vandaag niet. De twee schikten, waarmee de kous af leek. Maar er lijkt een nare nasmaak voor Depp aan te zitten.

Zo waren Harry Potter-fans niet te spreken over het feit dat Johnny gecast was voor een rol in prequel Fantastic Beasts and Where to Find Them. Dat komt bovenop het feit dat Depps films het de laatste jaren al steeds minder goed doen. Alice Through The Looking Glass was zijn laatste ‘wapenfeit’, daarvoor deden Mortdecai, Transcendence en Black Mass – waarin Depp een rol speelde waarmee hij in eerste instantie nog kanshebber was voor een Oscar – het al een stuk minder lekker dan gedacht.

Will Smith

Maar er is meer. Ook Will Smith, nummer twee op het lijstje van Forbes, maakt teleurstellend weinig winst voor de filmstudio’s. Zijn grootste titel van het afgelopen jaar moet wel Suicide Squad zijn. Een film waarvan de marketing groots werd aangepakt, maar waarover de ene na de andere vernietigende recensie gepubliceerd werd. Toch renden de mensen hiervoor wel naar de bioscoop. Suicide Squad mocht echter niet meedoen aan het lijstje van Forbes, dat gericht is op films die uitkwamen voor juni 2016.

Concussion en Focus vallen daar wel onder. Voor elke dollar die Smith voor zijn films mee naar huis nam, bracht het de filmstudio’s 5 dollar op. Dit is bijna het dubbele van de opbrengsten van Depp, maar het lijkt erop dat beide acteurs die toch al een tijdje succesvol meedraaien in Hollywood, er echt een schepje bovenop moeten doen.

Andere heren in het rijtje van Forbes zijn Adam Sandler (7,60 dollar voor elke verdiende dollar, grootste flop Pixels), George Clooney (6,70 dollar voor elke verdiende dollar, grootste flop Tomorrowland), Will Ferrell (6,50 dollar voor elke verdiende dollar, grootste flop Zoolander 2) en Channing Tatum (6 dollar voor elke verdiende dollar, grootste flop Jupiter Ascending).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Johnny Depp is wederom de meest overbetaalde acteur
Sluiten