Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 19 dec 2016

DJ Jean doet ongemakkelijk optreden bij RTL Live

Wie kun je het beste laten spreken over scratchen, mixen en het leven als dj? Natuurlijk de oude rot in het vak, DJ Jean, dachten ze bij RTL Live. Afgelopen vrijdag zat de dj aan tafel bij het programma, waar hij praatte over het boek ‘Start From Scratch.’ Om even te laten zien wat het echte dj-leven inhoudt besloot DJ Jean zelf ook wat van zijn kunstjes te vertonen. Dat werd echter nogal ongemakkelijke televisie.

Het begint al met een foute start, waarbij Jean de verkeerde plaat aan zet. Vervolgens begint de dj naar hartenlust te scratchen en mixen, om vlak voor de drop een paar seconden te klungelen en: ‘oke, komt ie!’ te roepen. Lodewijk Asscher wiebelt wat ongemakkelijk met zijn hoofd op en neer en Winston Gerschtanowitz lacht als een boer met kiespijn en onderbreekt de dj al met ‘dankjewel’ als hij nog niet klaar is met zijn performance.

Arjen Lubach

Het ‘optreden’ van DJ Jean is zondag op de Facebookpagina van Arjen Lubach geplaatst en het fragment zorgt voor duizenden reacties. Veel mensen denken dat Lubach aan het filmpje geknutseld heeft, maar wie de uitzending van RTL 4 terugkijkt ziet dat toch echt zijn officiële optreden uit de show geknipt is.

https://www.facebook.com/arjenlubach/videos/1818549721764365/

Hoewel er veel gelachen wordt om de kunsten van de dj, zijn er ook mensen die het voor Jan Engelaar (zoals de dj echt heet) opnemen. „Jan is een superaardige gast, die echt wel kan mixen en zéker kan scratchen. Geef hem gewoon 2 analoge Technics draaitafels, en hij laat zien hoe het moet. De meeste dj’s van nu hebben nog nooit een Technics SL1200 van dichtbij gezien, laat staan er mee gewerkt te hebben. Ik ben uit de tijd van Avro’s 3x Doordraai, bij deze man thuis geweest, waar hij mij de scratchtechnieken heeft geleerd. Maar goed, iemand compleet afbranden vanachter je toetsenbord is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld”, aldus Willem Lentz als reactie op het filmpje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
DJ Jean doet ongemakkelijk optreden bij RTL Live
Sluiten