Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Entertainment 2 dec 2016 / 19:24 uur

Bohemian Rhapsody terug op nummer 1 in Top 2000

De nummer 1 van de Top 2000 van 2016 is Bohemian Rhapsody van Queen. Dat maakte presentator Gerard Ekdom vrijdagavond live bekend op Radio 2. Het is de veertiende keer dat het lied de nummer 1 positie in de lijst inneemt.

Op nummer 2 staat het nummer Hotel California van The Eagles. De derde favoriet is het nummer Stairway to Heaven van Led Zeppelin.

Dit jaar is er een recordaantal stemmen uitgebracht, namelijk 6,5 miljoen. Ook werd er veel door jongeren gestemd. „Zij horen al hun hele leven Bohemian Rhapsody om klokslag twaalf uur op nieuwjaarsnacht”, stelde Ekdom vrijdagavond op Radio 2. Volgens hem is dat de reden dat juist veel jongeren voor Bohemian Rhapsody hebben gestemd.

Vrijdagavond sloten om 19.00 uur de stembussen voor dé Top 2000. Op eerste kerstdag gaat de 18e editie van het muziekspektakel van Radio 2 weer van start. Precies op middernacht, wanneer 2016 in 2017 overgaat, zal de nummer 1 te horen zijn.

Hoe de rest van de Top 2000 eruit komt te zien dit jaar, is nog een verrassing. De stemmen moeten nog worden geteld.

2015

Vorig jaar, na de aanslagen in Parijs, stemde Nederland voor John Lennons ‘Imagine’. Het jaar daarvoor stonden The Eagles aan de top.

1. Imagine – John Lennon

2. Bohemian Rhapsody – Queen

3. Hotel California – The Eagles

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bohemian Rhapsody terug op nummer 1 in Top 2000
Sluiten