Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 3 dec 2016 / 12:42 uur

‘Coen en Sander: 3FM stond te lang stil’

Met de tranen biggelend over hun wangen namen Coen en Sander eind mei 2015 afscheid van 3FM. Na 2000 Coen en Sander Shows op 3FM was het mooi geweest en vertrok het succesvolle duo tezamen naar Radio 538, voor een nieuwe uitdaging. Aan het AD vertellen Swijnenberg en Lantinga dat hun vertrek een goede stap is geweest. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor 3FM, waar het volgens hen „te lang voortkabbelde.”

„Ik wil niet zeggen dat we nu ons gelijk hebben gekregen, maar het bevestigt wel dat wij inderdaad toe waren aan een nieuwe uitdaging”, aldus Coen. Hij doelt hiermee op de vernieuwing waar de radiozender aan toe was. „Stilstand is achteruitgang, dat gold voor de hele zender. [..] 3FM is zichzelf weer aan het uitvinden. Had alleen effe een paar jaar eerder moeten gebeuren."

https://www.youtube.com/watch?v=QkKjKgfPHFs

Radio 538

Coen en Sander werkten allebei jarenlang actief mee aan Serious Request, waarvan het initiatief Het Glazen Huis dit jaar in Breda staat. De twee zijn gelukkig bij 538. Hun Coen en Sander Show doet het ook op de commerciële zender hartstikke goed.

De leegloop van 3FM ging vorig jaar van start. Niet alleen Coen en Sander verlieten de radiozender, ook Gerard Ekdom koos voor een andere werkgever (hij ging bij Radio 2 aan de slag). Daarvoor waren het Claudia de Breij, Bart Arends en Eric Corton die stopten met hun radioshows op 3FM.

Een paar maanden geleden maakten ook Timur Perlin en Giel Beelen bekend 3FM te gaan verlaten. „Na 8 jaar wil ik weer eens iets nieuws met mijn leven. Afgelopen zomer was ik een maand vrij en merkte ik hoe lekker het was om even niks te doen. Dus dat ga ik het komende jaar doen. Ik ga een beetje lummelen”, vertelde hij aan Superradio.

Giel gaf na 12 jaar de brui aan zijn ochtendshow bij 3FM. Hij gaat zich meer richten op andere dingen, zoals het scouten van nieuw muziektalent (wat hij ook bij het tv-programma De Beste Singer-Songwriter deed) en de verhalen van muzikanten ontdekken.

De luistercijfers van 3FM namen het afgelopen jaar steeds meer een duik naar beneden. Bij Radio 538 gingen de cijfers juist omhoog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Coen en Sander: 3FM stond te lang stil’
Sluiten