Sophie Moerman
Sophie Moerman Entertainment 25 dec 2016 / 13:00 uur

Bella Hadid en Kendall Jenner modellen van het jaar

Kendall Jenner en Bella Hadid zijn verkozen tot dé modellen van het jaar 2016. Ze werden door respectievelijk de lezers en de professionals gekozen als winnaars van de Industry Awards, de prijzen voor de beste modellen in de industrie.

Tijdens de jaarlijkse verkiezing, georganiseerd door Models.com, kunnen 250 grote namen uit de modeindustrie hun stem uitbrengen in een paar categoriën. Daarnaast mogen ook lezers van de website hun favoriet kiezen. Categorieën naast beste model zijn onder meer ‘beste nieuwkomer’, ‘beste social media’ en ‘beste celebrity als model’.

Social media

Alhoewel het duidelijk is dat de twee groepen een aantal favorieten delen, lopen de keuzes voor de prijs toch uiteen. Zo is Kendall Jenner, zus van Kim Kardashian, favoriet bij de lezers, waarschijnlijk vanwege haar enorme fanschare op social media.

Bella Hadid blijft met haar eerste plaats grotere zus Gigi voor, die als tweede eindigde bij de lezerslijst. Gigi Hadid werd door de professionals wel gekozen als beste model op social media. Bijzonder, want begin deze maand kondigde het topmodel juist aan een kleine pauze van social media te nemen.

View this post on Instagram

Excited to be returning as the face of @stuartweitzman spring '17 with the one and only @mariotestino 📸♡♡♡!!! It was a fun one 👟🎧 #inourshoes #ad

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Doutzen

Bij de mannelijke modellen zijn Francisco Lachowski (lezers) en Jordan Barrett (professionals) de grote winnaars. De enige Nederlandse in de lijst is Doutzen Kroes; zij kreeg van de lezers de tweede plaats in de categorie Humanitarian, gericht op het liefdadigheidsinstellingen die de modellen steunen of hebben opgezet.

View this post on Instagram

A few years ago I traveled to Nepal with #d4l to see the beautiful programs they have there and in all the years I have worked closely with @dance4lifenl I have traveled to numerous places where HIV is a big problem it has made me realize we have to celebrate life every minute we can especially on #worldaidsday and to be solidarity with HIV-positive people and those living with AIDS❤️💪

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bella Hadid en Kendall Jenner modellen van het jaar
Sluiten