Metro
Metro Entertainment 13 dec 2016 / 17:58 uur

Art Rooijakkers in rij bekende ouders van tweelingen

De Wie is de Mol-slogan ‘Niets is wat het lijkt’, heeft voor Wie is de Mol-presentator Art Rooijakkers opeens een heel nieuwe betekenis gekregen. Hij en zijn vrouw Andrea zijn namelijk in blijde verwachting, maar krijgen niet één baby, maar een tweeling. Dat maakte het stel dinsdag bekend.

Je hoeft zelf geen ouder van een tweeling te zijn om te begrijpen dat een babyduo hard werken is. Denk niet een, maar twee poepluiers verschonen, niet een, maar twee flesjes geven, niet een, maar twee huilende baby’s troosten. Daar kunnen onderstaande BN’ers over meepraten, zij kregen allemaal een tweeling.

Bracha van Doesburg

Qua advies over een tweeling heeft Art Rooijakkers straks misschien wel het meest aan Daan Schuurmans en zijn vrouw Bracha van Doesburg. Het acteursechtpaar werd in 2015 ouders van tweeling Kees en Boris en is blij dat ze af en toe samen kunnen werken omdat ze elkaar anders nooit zouden spreken. „Het is tegenwoordig bij ons thuis zó druk dat we maar halve zinnen tegen elkaar spreken. Alleen al samen in de auto naar het werk rijden en onderweg gewoon een gesprek kunnen hebben, is fijn. Eindelijk eens bijpraten!”

Nicolette Kluijver

In 2014 beviel Expeditie Robinson-presentatrice Nicolette van de tweeling Jesse en Ana-Sofia. Samen met haar man Joost Staudt heeft het stel drie kinderen. Over het leven met een tweeling zei ze eens in het AD: „Ik dacht dat ik nooit een bakfiets zou kopen, maar nu ben ik er toch aan. Ook heb ik mijn cabrio ingeruild voor een gezinswagen. Ik heb een soort pausmobiel.”

Tjitske Reidinga

Actrice Tjitske Reidinga is inmiddels een meer dan ervaren tweelingmoeder. Met haar inmiddels ex-man kreeg ze in 2004 het duo Klaas en Foppe. Ze heeft ook nog een derde zoon, Jacob. Nergens op het wereldwijde web vinden wij een door Tjitske uitgesproken tip over het leven met een tweeling. Opstekertje voor Art en zijn vrouw: ook geen klachten.

Beau van Erven Dorens

Beau en zijn Selly hebben maar liefst vier kinderen, waarvan een tweeling: Bram en Tijn. In 2009 was voor hem de maat vol qua kinderen: hij liet zich steriliseren. Tegen Sory zei hij: „We hebben vier zoons en het is klaar. Over en uit. Een vijfde? Geen denken aan. Met zo’n groot gezin heb je al snel de neiging om te gaan communiceren via de kinderen. Dat is een grote valkuil.”

Femke Halsema

Ex-politica Femke Halsema werd in 2003 de moeder van tweeling Suzy en Bruno. Het koppel is inmiddels 13 jaar, maar opvoeden is lastig, vindt Femke. „Ouderschap is enorm leuk, maar zeer ingewikkeld. Het is de moeilijkste uitdaging waar ik ooit voor heb gestaan”, aldus de oud GroenLinks-fractievoorzitter tegen de EO.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Art Rooijakkers in rij bekende ouders van tweelingen
Sluiten