Jordy Kruse
Jordy Kruse Entertainment 1 nov 2016 / 16:18 uur

Wendy van Dijk vindt zichzelf ‘superlelijk’

Wendy van Dijk vindt zichzelf ‘superlelijk’. Althans, het wassen beeld van haar dat in Madame Tussauds in Amsterdam is te zien. De presentatrice schaamt zich kapot voor het beeld dat in 2002 werd gemaakt.

In de ochtendshow van Giel Beelen maakte Van Dijk duidelijk wat ze van haar eigen beeltenis vindt. Ze is allerminst trots op het kunststukje. „Ik schaam me dood. Ik heb mijn kinderen nog niet durven meenemen”, zei ze dinsdagochtend op radio 3FM.

Hoog voorhoofd

Wat er mis is met het wassen beeld? „Het klopt niet. Misschien zie ik mijzelf anders, maar het is echt héél lelijk. Dat haar is hoog en ik heb een enorm hoog voorhoofd. Het klopt gewoon niet”, aldus de presentatrice.

Van Dijk heeft geluk, want uit navraag van het AD blijkt dat het beeld helemaal niet meer te zien is in Madame Tussauds. „Dat beeld lijkt niet meer en hebben we daarom al twee maanden geleden uit de collectie gehaald”, aldus een persvoorlichter. „Blijkbaar twee zielen, één gedachte”

Volgens het museum is het niet meer dan logisch dat het beeld niet meer op de echte Wendy lijkt. „Het beeld komt natuurlijk uit 2002 en inmiddels zijn we een aantal jaren verder, waarin Wendy prachtig ouder wordt. Dat kunnen we echter met een beeld niet doen.”

Of er een nieuwe Wendy van Dijk gemaakt gaat worden, is nog maar de vraag. Madame Tussauds onthult maximaal twee beelden van bekende Nederlanders per jaar. „Dat heeft te maken met het aantal bezoekers dat we krijgen en de kosten van zo’n beeld. Die liggen tussen de 150.000 en 200.000 euro.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wendy van Dijk vindt zichzelf ‘superlelijk’
Sluiten