Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 16 nov 2016
Leestijd: 3 minuten

Wachten van Diggy Dex wordt beloond

Ali B. heeft er nooit een geheim van gemaakt dat er twee Nederlandse muziekiconen zijn die hij heel graag eens in zijn programma Ali B Op Volle Toeren zou willen zien, namelijk Herman van Veen en Boudewijn de Groot. Woensdag is het zo ver. Aan Diggy Dex (Koen Jansen) om samen met Ali een nieuw jasje te vinden voor klassiekers Opzij Opzij Opzij én Avond. Metro belde met de rapper.

Wanneer hoorde je dat je met Van Veen en De Groot mocht werken?

Op de draaidag zelf. Ik wist wel dat ze dit seizoen mee zouden doen, want ik was erbij toen Ali eerder dit jaar tijdens de uitreiking van de Buma Awards letterlijk op zijn knieën ging voor Herman om hem te vragen. Hij zette hem daarmee wel een beetje voor het blok, maar hij zegde wel toe. Op voorwaarde dat hij samen met Boudewijn de Groot in de aflevering mocht. Dat was natuurlijk geen probleem!

Jullie moesten van Opzij en Avond één liedje maken. Waar begin je dan?

Ja, dat was wel even slikken. We zeiden ook tegen elkaar: misschien was één liedje makkelijker geweest. Maar al snel kwamen Ali en ik erachter dat we beide nummers konden betrekken op onze eigen levens. Opzij Opzij Opzij staat voor de waan van alledag, de drukte van het leven. Daartegenover staat Avond, dat staat voor het thuiskomen, de rust. Het resultaat is heel geslaagd, moet ik zeggen. Of de heren dat ook vonden? Dat kan ik nog niet zeggen, natuurlijk!

Jij bent al jaren fan van de heren, maar in een fragmentje uit de aflevering van woensdagavond is te zien dat ze jou niet kennen. Erg?

Nee. Nee, echt niet. Boudewijn en Herman houden zich niet erg bezig met moderne popmuziek. Misschien dat ze Marco Borsato en Guus Meeuwis nog wel kennen, maar daar houdt het wel mee op, hoor. Zij doen gewoon hun dingen, maar het mooie is dat ze wel openstaan voor nieuwe dingen.

In april 2017 sta je met een eigen show in Carré. Komen Boudewijn en Herman ook langs?

Voor nu staat er voor Carré nog niks op papier, maar ik denk wel dat Herman langs gaat komen. Van Boudewijn de Groot ben ik minder zeker, die is toch wat minder outgoing dan Herman, zeg maar.

Waarom ben je zelf trouwens pas in seizoen 5 van Ali B’s programma te zien?

Ik zal je eerlijk zeggen dat ik al bij de eerste reeks gevraagd ben, maar ik kende veel artiesten van vroeger gewoon. En tja, dat paste eigenlijk niet bij het programma, want het is juist leuk als de rappers de sterren van vroeger niét kennen. Toen heb ik gewacht. En ook al kende ik deze artiesten wel, ik moet zeggen: het wachten wordt meer dan beloond!

Ali B op Volle toeren, woensdag om 21.15 uur op NPO 3

Diggy Dex is fan

Aanstaande woensdag ontdekt Diggy Dex dat hij niet met één, maar twee grootheden in een aflevering zit. Hij blijkt bovendien groot fan te zijn! Woensdag om 21.20 uur op NPO3

Posted by Ali B op volle toeren on Saturday, November 12, 2016

Het verhaal achter Alfred J. Kwak

Herman van Veen vertelt het verhaal achter Alfred Jodokus Kwak. Woensdag om 21.20 uur op NPO3 in #ABOVT!

Posted by Ali B op volle toeren on Tuesday, November 15, 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.