Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 23 nov 2016 / 14:41 uur

Ruzie met fans? Bieber is niet de enige

Artiesten en hun fans: ze hebben niet altijd een liefdevolle relatie met elkaar. Deze week kwam Justin Bieber voor de zoveelste keer negatief in het nieuws wat betreft zijn ‘Beliebers’, omdat hij een fan die zijn hand in zijn auto stak een beuk verkocht. De stomverbaasde fan bleef achter met een bebloede mond en een illusie armer: zijn idool blijkt niet altijd even lief voor zijn fans.

Het is niet de eerste keer dat Justin Biebers moeilijke relatie met fans naar buiten komt: in oktober kwam de zanger nog uitgebreid in het nieuws omdat hij zijn tienerfans tijdens een concert sommeerde om te stoppen met gillen. Een zichtbaar geïrriteerde Justin kapte zijn praatje uiteindelijk af omdat hij het gegil zat was en zijn vraag om te stoppen niet hielp.

Daarnaast blokkeerde Bieber zijn Instagram na kritiek van fans op zijn nieuwe vriendin en kan hij de cadeautjes die fans op het podium gooien ook niet waarderen. „Wat je ook op het podium probeert te gooien, een pet of zo, ik hoef die shit niet”, zei Justin in juli toen een fan een cadeautje naar hem toewierp. Bovendien hadden veel bezoekers van zijn laatste concert in Nederland ook commentaar op de zanger en zijn reacties jegens fans, omdat hij ook daar sommeerde dat fans ‘hun mond moesten houden’ en hij een spontane fanactie met ballonnen op het podium niet echt wist te waarderen.

‘One (Direction) photo’

Justin is lang niet de enige die zijn fans niet altijd even leuk vindt. Ook Louis Tomlinson, lid van One Direction, maakte in augustus ruzie met een fan op Ibiza. Die fan werd boos op de zanger, omdat hij niet met hem op de foto wilde. Louis zou wel een uitzondering gemaakt hebben voor een groepje dames die hun vrijgezellenfeest vierden, iets wat de fan in kwestie niet kon waarderen. Het liep uit op een woordenwisseling, waarna de fan het hazenpad koos toen Louis zijn kledingstijl belachelijk maakte.

Enge man

Ook comédienne Amy Schumer had het dit jaar aan de stok met een fan, die ongevraagd een foto van haar maakte. Volgens Schumer had de fan haar beangstigd, omdat hij op haar afrende. „Dit is Amerika, we hebben voor jou betaald”, zou de man hebben gezegd toen Schumer hem vroeg te stoppen. De man in kwestie meent echter dat Schumer ontzettend onbeschoft was en ook nog eens zijn dochter (die bij het akkefietje aanwezig was) bij de ruzie betrok. Schumer verklaarde in een bericht op social media dat zij dankzij het incident geen foto’s met fans meer zou maken. Uiteindelijk kwam zij daarop terug: ze wilde wel op de foto, maar enkel met aardige mensen.

View this post on Instagram

Let's keep this between us Manchestaaaaa!

A post shared by @ amyschumer on

Trap na

Chris Brown, die al niet bekendstaat als liefste jongetje van de klas, kwam in juni van dit jaar slecht in het nieuws, omdat hij bij een optreden in Cannes het publiek tegen zich kreeg. Toen hij van het podium geëscorteerd werd, trapte de zanger naar een persoon die op de grond lag. De fan die geraakt werd, Malek Mokrani, belandde uiteindelijk in het ziekenhuis met nek- en hoofdpijn. Hij deed aangifte van mishandeling.

Doe Maar niet

In eigen land hebben we ook genoeg artiesten die het zo nu en dan niet helemaal kunnen vinden met hun fans. In 2015 gaf Henny Vrienten, die we kennen als zanger van Doe Maar, in een interview met Viva zelfs toe dat de hysterische fans de reden waren dat de band ermee stopte. Volgens hem waren de fans te jong voor de muziek die Doe Maar maakte. „We maakten ons zorgen, want ze werden platgedrukt, vielen flauw en stonden tien uur in de rij om ons te zien. Wij waren een soort bezorgde huisvaders”, aldus Vrienten. Bovendien vonden de leden van de band dat de muziek niet meer samenging met de doelgroep. „Ik was een dertiger en schreef liedjes over wat me overkwam en hoe ik me voelde. Ik dacht: ik kan hier nu wel ‘je loopt je lul achterna’ zingen, maar weten jullie wel wat dat is? En ik had ook niet de behoefte om dat uit te leggen.”

‘Pleur op’

Ook Anouk wist een aantal fans tegen haar te krijgen, toen die boos waren dat de zangeres in 2013 op het laatste moment een concert afzegde vanwege griep. „Blijf vooral weg. Pleur op”, was haar reactie in Pauw en Witteman. „Kom op! Ik ben geen bloody robot. Het feit dat ik laat afzeg, is alleen maar omdat ik het uiterste eruit haal, omdat ik dacht: ik ga het toch doen. Maar ziek is ziek.” In 2015 kreeg de zangeres het opnieuw aan de stok met fans, omdat een nieuwe versie van een album van haar slechts 1 extra track bevatte. Fans zagen het als geldklopperij, Anouk werd naar eigen zeggen ‘eigenlijk een beetje pissig’. „Ik zie het als een belediging als mensen dit zien als geldklopperij.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ruzie met fans? Bieber is niet de enige
Sluiten