Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 16 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

RTL past Oh Oh Daar Gaan We Weer aan na drankklacht

RTL Nederland past het tv-programma Oh Oh Daar Gaan We Weer aan na de klacht van Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA) dat de RTL 5-show alcoholmisbruik zou aanmoedigen. Dat laat RTL woensdag weten in een reactie.

‘Kleine aanpassing’

,,Ook bij dit soort programma’s nemen wij onze maatschappelijke rol serieus”, zo laat een woordvoerder van RTL weten. „In het licht van de heftige discussie rondom de eerste uitzending hebben wij daarom voorafgaand aan het gesprek met STIVA de overige afleveringen van de reeks kritisch beoordeeld. Met een paar kleine aanpassingen vertrouwen wij erop dat het uitzenden van de overige afleveringen van Oh Oh Daar Gaan We Weer verantwoord is en blijft tegelijkertijd het uitgesproken karakter van het programma bewaard.”

Vorige week stuurde STIVA een persbericht uit waarin het RTL opriep te stoppen met het programma. „Overheid, gezondheidsprofessionals en bedrijfsleven werken er keihard aan om overmatig drinken tegen te gaan. Dat is de afgelopen jaren gelukkig succesvol geweest. De beeldvorming door RTL in programma’s als Oh Oh Daar Gaan We Weer kan contraproductief werken op deze gunstige ontwikkeling", schreef de stichting.

Stiva-directeur Peter de Wolf laat weten blij te zijn dat RTL haar verantwoordelijkheid neemt. „Comazuipen is niet normaal en zeker niet ‘cool’, we moeten er met z’n allen aan werken om deze boodschap bij de jong-volwassenen te laten landen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.