Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 6 nov 2016 / 19:30 uur

‘Muse-frontman Matt Bellamy wil hiphopplaat maken’

De fans van rockband Muse worden in de toekomst wellicht op een compleet ander genre getrakteerd. Matt Bellamy, frontman van de band, onthulde in een interview met Q Magazine namelijk dat hij interesse heeft in het maken van hip hop-muziek.

https://www.instagram.com/p/BMUr7-4ABAQ/

Muse staat bekend om hun karakteristieke rocksound, dus hiphop zou inderdaad een compleet andere weg zijn, mocht de band deze daadwerkelijk in slaan. Wat Bellamy betreft gaat dat ergens in de toekomst zeker gebeuren. „Ik wil het echt proberen.”

Hiphopmuziek maken staat al langer op het verlanglijstje van Bellamy. Maar of het dan ook direct om het nieuwe album zal gaan, daar hebben ze bij Muse nog geen keuze in gemaakt. „Ik denk dat ik in ieder geval op onze nieuwe plaat ga rappen”, aldus Bellamy.

Maar er is meer: naast het vernieuwen van hun sound, denkt Muse ook aan het levendiger maken van hun optredens. „We hebben het over augmented reality gehad”, vertelt Bellamy. „Iedereen die bij een concert aanwezig is, heeft een telefoon bij zich om te filmen en foto’s te nemen. Daar gebruik van maken zou erg tof zijn.”

Muse

Matt Bellamy is sinds het ontstaan van Muse begin jaren ’90 de frontman van de band. Naast Bellamy bestaat de Britse band uit Chris Wolstenholme en Dominic Howard. Supermassive Black Hole, Starlight, Uprising, Madness en Psycho zijn enkele bekende nummers van Muse.

Bellamy en zijn mannen wonnen meerdere prijzen voor hun muziek. Zo sleepten ze in 2011 en 2016 de Grammy voor beste rockalbum in de wacht en wonnen ze twee Brit Awards voor beste Britse live-act. Muse is ook in Nederland razend populair. De band trad al meerdere malen op op onder meer de Nederlandse festivals Pinkpop en Lowlands.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Muse-frontman Matt Bellamy wil hiphopplaat maken’
Sluiten