Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 8 nov 2016 / 15:06 uur

Mol-kandidaten verrast door online verdachtmakingen

Ze zijn bovengronds: de kandidaten van Wie is de Mol? 2017. Presentator Art Rooijakkers presenteerde zijn nieuwe tiental dinsdag in een tent naast het AVROTROS-gebouw in Hilversum. Een deel van de kandidaten was tot aan de presentatie goed verborgen gebleven, terwijl de namen van anderen dankzij het speurwerk van de echte ‘molloten’ al een tijdje rondzongen. Aan Metro vertellen een aantal van hen wat het met hen deed toen hun ‘geheim van het jaar’ opeens al op internet circuleerde.

„Ik kreeg het er benauwd van”, zegt Parool-columnist Roos Schlikker. „De laatste weken verscheen mijn naam opeens op allerlei lijstjes van mogelijke kandidaten, en dan moet je dus keihard nee zeggen tegen mensen die ernaar vragen. Ook tegen mensen waar je normaal nooit tegen zou liegen. Erover zwijgen vond ik dan toch een stuk makkelijker”, zegt de veelgevraagde talkshowgast van onder meer RTL Late Night en De Wereld Draait Door lachend.

Colombia

Ook de naam van presentator Jochem van Gelder werd al genoemd als mogelijke Mol-kandidaat. „Dat heb je liever niet, natuurlijk. Maar als mensen me er daardoor op aanspraken, dan had ik wel een antwoord. Ik zei dat ik niet wist hoe ze bij mij waren gekomen omdat ik toch voor een nieuw SBS6-programma in Colombia zat? Ook zei ik dat ik het wel echt fantastisch zou vinden om mee te doen, maar dat ik dat niet te hard wilde roepen omdat ze me dan nooit zouden vragen, haha!” Van Gelder denkt dat de lastigste tijd nu pas aanbreekt. „We hebben nu afscheid genomen van ons gezamenlijke geheim, maar het leven wordt er in ieder geval tot januari niet makkelijker op nu.”

Actrice Imanuelle Grives (onder meer Vechtershart en Celblok H.) was stomverbaasd toen haar naam kennelijk al was uitgelekt. „Ja, ik was daar dus heel erg verbaasd over!”, klinkt het nog steeds vol ongeloof. „Ik was ook voor dat we vetrokken al heel lang niet actief op social media en ben dat tot augustus gebleven. Toch pikten ze die paar weken Wie is de Mol eruit en was ik verdacht.” Toen afgelopen week ook de schimmen van de kandidaten zichtbaar werden op de website van het programma, kreeg ze ook echt appjes van vrienden. „Mensen stuurden: Im, dat ben jij toch? Maar ik heb onder het mom van ‘druk druk druk’ gewoon niet gereageerd, haha! Ze zien het vanzelf wel, dacht ik.”

Twitterstilte

Sanne Wallis de Vries luidde eerder dit jaar met veel gevoel voor drama een Twitterstilte in, maar dat werd vreemd genoeg nooit geassocieerd met deelname aan Wie is de Mol. „Ja, geweldig toch?”, zegt de actrice stralend. „Ik vind het vooral heel grappig dat het kennelijk bij niemand opgekomen was dat ik meedeed. Er werd geschreven dat ik stopte met Twitter omdat ik de negatieve reacties en het gehaat niet meer aankon, maar dat viel wel mee. De ware reden was echt Wie is de Mol.” Toch beviel socialmediastilte De Vries meer dan goed. „Ik vind het nog steeds wel prettig om niet meer zo actief op Twitter te zijn, maar ik krijg nu op opeens weer heel veel reacties op mijn deelname en dat doet me toch wel goed. Ik ga het warmhouden!”

De andere deelnemers dit jaar zijn schrijver Diederik Jekel, radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte, actrice Sigrid ten Napel, acteur Thomas Cammaert, choreograaf Vincent Vianen en zangeres Yvonne Coldeweijer. De Wie is de Mol?-reis voer dit jaar naar de Amerikaanse staat Oregon. Vanaf zaterdag 7 januari is te zien hoe de deelnemers het er vanaf brengen in hun zoektocht naar De Mol!

Reageer op artikel:
Mol-kandidaten verrast door online verdachtmakingen
Sluiten