Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Entertainment 29 nov 2016 / 12:47 uur

Lil’ Kleine: ‘Ik wil iets volwassener worden’

De documentaire is nog niet eens uitgezonden, maar Linda Hakeboom haalt nu al alle voorpagina’s met haar BNN-serie Linda’s Mannen dankzij één van de heren die zij volgde: Lil’ Kleine. De rapper heeft maandagavond in RTL Late Night namelijk aangegeven dat hij iets volwassener wil worden en op een positievere manier gebruik wil maken van zijn bekendheid. En dat is – met ‘Pietertje’ nog vers in ons geheugen – nieuws.

Wie hem alleen kent van zijn ‘middelvinger voor politie en justitie’, wegloopmomenten on stage en zijn ‘ruzie’ met Pieter Broertjes, tevens bij RTL Late Night, wist niet wat hij zag toen Lil’ Kleine op keurige wijze en bijna aandoenlijk maandagavond bij RTL Late Night kwam vertellen over de documentaire die Hakeboom over hem maakte. Het ging in de talkshow veel over het imago van Lil’ Kleine, omdat dat ook een groot onderwerp in de documentaire zal zijn. Humberto Tan liet een fragment uit de documentaire zien waarin de rapper te keer gaat tegen een parkeerwacht die hem niet wil binnen laten op een festival waar hij moet optreden, omdat hij niet de juiste papieren bij zich heeft om het terrein op te komen.

Even later is een fragment van Lil’ Kleine te zien, waarin hij vertelt over zijn jeugd. „Ik ben er blij mee dat ik op dit soort scholen heb gezeten en deze jeugd heb gehad, omdat ik wel echt een goede kijk op het leven heb, weet wat mijn geluk is, wat ik later wil. Dat ene geluk is goed zijn voor mensen en dat er goed over mij wordt gepraat door mijn vrienden, dat ik goed ben voor familie", zegt de rapper in de documentaire. Als Hakeboom opmerkt dat dit dus precies is wat mensen niet zien als hij zich zo profileert, legt Lil’ Kleine de vinger op de zere plek: „Misschien had ik dit allemaal wel niet als ik me niet zo zou profileren. Denk daar maar eens over na."

Voorbeeldfunctie

Jorik Scholten, zoals Lil’ Kleine echt heet, wordt emotioneel bij een fragment waarin zijn vader over hem vertelt en reageert in de show op de fragmenten over zijn imago. Als Humberto Tan hem vraagt of de documentaire hem ook aanspoort om te veranderen, knikt hij instemmend. „Niet om mezelf te veranderen, maar het is een manier geweest waardoor ik bén veranderd en een andere kijk op het leven heb gekregen. Iets volwassener in situaties zoals met zo’n parkeerwacht. Dat je zegt: ‘hey vriend, maakt niet uit’, iets beleefder bent en je van jezelf bewust bent dat je zonder dat je het wilt een voorbeeldfunctie hebt. Dat mooi aan kunt pakken in plaats van lelijker."

ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Lil’ Kleine: ‘Ik wil iets volwassener worden’
Sluiten