Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 10 nov 2016 / 13:42 uur

Meisjes van K3 zingen over homoseksualiteit

De Vlaams/Nederlandse kinderpopgroep K3 zingt op het woensdag verschenen nieuwe album Ushuaia over homoseksualiteit. Het liedje Prinsesjes en Superman gaat expliciet over het aanvaarden van homoseksualiteit.

„De directe aanleiding om die tekst te schrijven was de aanslag in Orlando”, zegt K3-tekstschrijver Alain Vande Putte tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad. „Daarnaast speelde ook de bezorgdheid over tendensen die weer opduiken, terwijl we toch 2016 zijn. Veel kinderen zullen de komende jaren hun geaardheid ontdekken, en er zijn ook steeds meer gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht. Wij zochten naar een K3-manier om dat aan te brengen.”

https://twitter.com/romyheijns/status/796677668712353792

In het liedje zingen zangeressen Klaasje, Marthe en Hanne onder meer:

Waarom mag een jongen nooit prinsesje zijn? Waarom mag een meisje nooit Superman zijn? Soms houden prinsesjes van prinsesjes. Hier bij ons mag iedereen zijn wie ze zijn.

‘Fantastisch’

Het COC laat weten heel blij te zijn met deze stap van K3. „We vinden het fantastisch. K3 heeft enorm veel bereik en het is echt fantastisch dat ze die positie nu gebruiken om dit onderwerp aandacht te geven”, zegt woordvoerder Philip Tijsma. Ook prijst de Nederlandse LGBT-belangenvereniging het feit dat de zanggroep niet alleen homoseksualiteit bezingt, maar ook de traditionele rollenpatronen belicht. „Dat is nodig. Als je nu de nieuwe folders voor Sinterklaas weer ziet, staan die ook vol met poppen voor meisjes en auto’s voor jongens.”

Vande Putte laat weten dat Studio 100-baas Gert Verhulst meteen enthousiast was over het plan. „Dit moeten we doen, zei Gert Verhulst meteen. Dit moet de normaalste zaak van de wereld zijn.” Maar hij verwacht ook kritiek. „Er zijn nog altijd mensen die homoseksualiteit verwerpelijk vinden, en in de VS sturen sommige ouders hun kinderen zelfs naar homokampen in de hoop dat ze daar genezen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisjes van K3 zingen over homoseksualiteit
Sluiten