Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 25 nov 2016 / 11:16 uur

Jan Smit brengt ode aan overleden manager Jaap Buijs

De nieuwe single van Jan Smit, die vrijdag uitkomt, is een ode aan zijn vorig jaar overleden manager Jaap Buijs. Het liedje heet 1 Minuut Met Jou en de bijbehorende muziekvideo is afgelopen zaterdag opgenomen tijdens een show van Smit in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Stalmeester

Buijs, die in juni 2015 op 69-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker, was een succesvol manager. Samen met zijn broer Jan richtte hij Artiestenbureau Volendam op dat een enorme reeks artiesten begeleidde, van The George Baker Selection tot de 3JS, Nick & Simon en dus Jan Smit.

Buijs werd landelijk bekend door zijn optredens in realityshow Gewoon Jan Smit, waarin te zien was hoe hij samen met de toen nog piepjonge Smit stad en land afreisde voor optredens, promoactiviteiten en tv-shows.

‘Groot gemis’

„Ik heb een prachtig jaar gehad, maar het feit dat Jaap er voor het eerst niet bij was, voelt uiteraard als een groot gemis”, zegt Jan Smit over de achtergrond van 1 Minuut Met Jou. „Met dit liedje is de cirkel toch een beetje rond en dit is wel het minste wat ik nog voor hem kon doen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jan Smit brengt ode aan overleden manager Jaap Buijs
Sluiten