Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 7 nov 2016 / 08:08 uur

Interview: Nieuwe Oh Oh-Hagenezen Haags in hartje

Oh oh, gaat de geschiedenis zich herhalen nu een nieuwe generatie Haagse realitysterren zich aandient in Oh Oh, daar gaan we weer?

Met Barbie, Jokertje, Sterretje en al die andere types uit Oh Oh Cherso eigenlijk nog vers in het geheugen, start RTL 5 deze week met een nieuwe reeks in het genre. In ‘Oh Oh daar gaan we weer – The Next Generation’ gaan opnieuw acht Hagenezen met elkaar op party-vakantie naar een zonnig oord. De eerste beelden beloven opnieuw markante figuren die er wederom nogal eh… bijzondere levenswijsheden op nahouden.

De grote vraag: hoe komen ze toch steeds weer aan die luitjes? Michiel van der Hoeven is als managing director van producent van Warner Bros. (voormalig Eyeworks) nauw betrokken geweest bij de casting van zowel de oude als de nieuwe garde. Hij weet nog goed hoe de eerste groep bij elkaar kwam. ,,Toen we zo’n zes jaar geleden gingen casten voor de eerste reeks Oh Oh Cherso, wilden we vooral zo authentiek mogelijke mensen in het programma. Een castingbureau zocht daarom in onder meer cafés en sportscholen naar mensen die juist niet ingeschreven stonden bij castingbureaus. De vijftig beste daarvan lieten we naar een hotel in Den Haag komen voor een auditie. Dat moest ook wel omdat ze geen van allen naar ‘020’ wilden komen. Dat zei natuurlijk al wel iets.”

https://twitter.com/Nerezzaa_/status/794315694640943107

Dat ze Haags moesten zijn stond al vrij snel vast, vertelt Van der Hoeven. ,,De inborst van de Hagenees leent zich goed voor reality-tv. Ze hebben een open vizier, zijn positief en daardoor ‘likable’. Ze mogen uit de bocht vliegen, maar je vergeeft het ze.” Alleen een Haags accent hebben was niet genoeg. ,,Ze moesten Haags in hun hartje zijn. Dat wil zeggen dat ze voor geen goud weg willen uit Den Haag en het liefst ook willen trouwen met een Hagenees.”

Beroemd worden

Zes jaar later is het tijd voor een nieuwe reeks. Omdat het de vorige keer zo’n succes waa, werd er opnieuw in Den haag gezocht naar een cast. Of het door de bekendheid van de vorige serie moeilijker was om mensen te vinden die onbevangen aan dit avontuur beginnen, kan Van der Hoeven niet zeggen, maar: ,,Als het heel duidelijk is dat ze alleen meedoen omdat ze hopen op een glansrijke carrière bij de tv, dan pikken we dat er wel uit. Maar je weet het nooit helemaal zeker. Aan de andere kant; er is nu een jongen bij, Wesley, die zingt in kroegen. Als hij hoopt hiermee iets bekender te worden in dat circuit, hoe erg is dat dan helemaal?”

https://www.youtube.com/watch?v=GCjrhcQlloc

‘Een nieuwe Barbie’ – dus iemand die na Oh Oh gewoon door kan in een eigen realityreeks – vinden, is geen doel op zich. ,,Bij Samantha hadden we nooit verwacht dat het zo groot zou worden. We kijken nu dus ook niet met wie we eventueel straks door kunnen, zoiets moet ontstaan. Mensen ontpoppen zich soms heel anders dan we vooraf denken.”

Van der Hoeven denkt dat het concept ook nu gewoon weer aanslaat bij tv-kijkend Nederland. ,,We zijn nu in Mallorca, maar het idee is hetzelfde gebleven. Mensen gaan samen op vakantie en leren elkaar kennen, hebben seks, maken plezier. Dat blijft gewoon hartstikke leuk. We laten zien hoe mensen met elkaar omgaan, meer is het eigenlijk niet.”

https://www.youtube.com/watch?v=qmOZ-3MBtYE

https://www.youtube.com/watch?v=s-Ovwfg9cP0

‘Oh Oh, Daar gaan we weer – The Next Generation’ vanaf dinsdag 20.30 uur op RTL

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Interview: Nieuwe Oh Oh-Hagenezen Haags in hartje
Sluiten